Workshop flitsen met digitale camera’s en flitsers

Workshop flitsen door bruidsfotograaf TOTAALFOTOGRAFIE in de Meijert in Mijdrecht.

Als bruidsfotograaf kun je eigenlijk niet zonder flitsers. Maar weet je eigenlijk wel hoe je deze op de juiste manier moet gebruiken? Op 24 april 2015 heb ik mijn eerste workshop flitsen gegeven. De belangstelling voor deze workshop was overweldigend, het was binnen no time uitverkocht!

De workshop vond plaats in zaal, de Meijert in Mijdrecht. We begonnen s ‘morgens gezellig met een kop koffie. Iedereen had zo de mogelijkheid om kennis met elkaar te maken en om de ervaringen in de fotografie uit te wisselen.

Na een gezellige kop koffie zijn we begonnen met een theorie gedeelte en een vragenronde. Op deze manier was het voor mij mogelijk om de verwachtingen van de deelnemers te peilen.

Bij deze workshop flitsen hoort naast een stuk theorie les, ook een praktijk gedeelte! Je leert natuurlijk het snelst en het beste als je zelf aan de slag gaat!

Zo gezegd, zo gedaan. Iedere deelnemer had voor deze workshop zijn eigen apparatuur meegenomen. Dit heeft als groot voordeel dat je het direct leert met je eigen camera en flitser. Voor deze workshop heb ik enkele modellen geregeld zodat we het fotograferen met verschillende flitsinstellingen konden oefenen.

We hadden donkerste zaal tot onze beschikking, zodat we goed konden zien wát de daadwerkelijke flitsinstellingen nu echt deden. Eén voor één kregen de deelnemers de mogelijkheid om de verschillende modellen te fotograferen. De camera was aangesloten op een scherm. Zo kon de rest van de groep direct zien wat de veranderingen in instelling of de positie van de flitser deed met het eindresultaat. Dit werd dan ook als prettig ervaren maar voor sommige ook eng 🙂

Na een intensief ochtend programma was het tijd voor een welverdiende pauze inclusief patat en bitterballen!

In het middagprogramma gingen we in groepjes vier verschillende onderwerpen fotograferen in verschillende ruimtes. Dit waren onderwerpen die een bruidsfotograaf in zijn of haar dagelijkse werk ook tegen kan komen. Zo hadden we bijvoorbeeld bruidstaarten van Keekjes.nl, een stel, een bruid apart en een model.

De genoemde onderwerpen waren allemaal stilstaande onderwerpen. Maar een bruidsfotograaf krijgt ook te maken met bewegende onderwerpen, in combinatie met lastige lichtinval. Daarom hebben we dit belangrijk onderwerp ook in de praktijk gebracht.

Kortom vond ik het erg leuk om deze workshop te geven. Ik hoop dat de deelnemers nog lang van de opgestoken kennis gebruik kunnen maken!

Met dank aan:
Partycentrum de Meijert
Keekjes.nl
Visagist Safiena Funna

workshop flitsen met digitale camera'sworkshop flitsen met digitale camera'sworkshop flitsen met digitale camera'sworkshop flitsen met digitale camera'sworkshop flitsen met digitale camera'sworkshop flitsen met digitale camera'sworkshop flitsen met digitale camera'sworkshop flitsen met digitale camera's

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.