Winnaar Bruidsfoto award 2014 Bruid en Bruidegom

Yes! Ik ben winnaar van de Bruidsfoto award 2014 in de categorie bruid en bruidegom! Voor de genen die benieuwd zijn hoe dit tot stand kwam en het verhaal achter de foto, hierbij mijn blog.

Enige tijd geleden kreeg ik regelmatig de vraag van collega bruidsfotografen waarom ik niet mee doe met wedstrijden. Vorig jaar heb ik daarom voor het eerst een foto gestuurd naar de Bruidsfoto Award. Tot mijn verbazing werd ik uit een aantal 1000 foto’s uitgekozen en kreeg ik een nominatie. Zie hier: Bruidsfoto award 2013

Voor mij was dit het teken dat ik goed op weg was en dit vaker moest doen.
Een aantal maanden terug organiseerde de TOP, een groot fotografen collectief ook een wedstrijd voor bruidsfotografen. Ondanks ik niet durfde mee te doen vanwege het hoge niveau deed ik mee werd ik zelfs de NR.1 TOP trouwfotograaf van Nederland.

En jah… dan de Bruidsfoto award 2014. De grootste trouworganisatie van Nederland (Bruid en Bruidegom Magazine). Een aantal foto’s die ik gemaakt had in 2013 vond ik goed genoeg om in te sturen. Zo was de bruiloft van Arfat en Farieza voor mij onvergetelijk. Ondanks ik veel supertoffe westerse bruiloften heb gedaan besloot ik toch alleen om multiculturele bruiloften in te sturen. Dit is toch mijn handtekening en tevens zijn er weinig professionele bruidsfotografen in Nederland die gespecialiseerd zijn in Multiculturele en interculturele bruiloften. Ik vond dat deze culturele bruiloft wat meer onder de aandacht mochten komen.

De bruiloft van Arfat en Farieza was een Islamitische bruiloft in een Moskee. Bij dit soort bruiloften is het niet altijd gebruikelijk om een trouwshoot te doen met alleen het bruidspaar. Samen met de cameraman wist ik uiteindelijk Arfat en Farieza te lokken naar het dak van de Moskee om vervolgens in 3 minuten tijd en in de regen een shoot te doen. BEMMMMMM dat werd een nominatie. Ik kan mij nog goed herinneren dat Gerdien van de Bruid en Bruidegom mij belde en dat ik helemaal in shock was.

Ik had nooit gedacht dat ik zou winnen. Samen met Renate Badloe, weddingplanner van Classy Affairs ben ik er naar toe gegaan. Zonder enige spanning!

En toen kwam de selectie Bruid en Bruidegom, met denk ik de meeste inzendingen. Ja, toen werd ik wel erg nerveus. Daar stond ik dan met de beste bruidsfotografen van Nederland en zelfs met de nr.1 van de wereld. Ik kan nog steeds niet goed omschrijven wat er door mij heen ging. Terwijl ik nog met Ramon aan het praten was, hoorde ik mijn naam. Ik raakte in shock en liet ter plekke een traantje.

DIT HAD IK NOOIT VERWACHT!

Gewoon winnaar van de Bruidsfoto Award 2014, vakprijs categorie Bruid en Bruidegom. Wat er daarna gebeurde ging als een waas langs mij heen. Felicitaties, vragen, , selfies, microfoon ik weet het niet meer! Daar stond ik dan met mijn award en een bos bloemen!

Maar wat betekent dit nou voor mij? Mijn tweede award in een korte tijd?
Er zijn momenten dat ik super zelfverzekerd ben en echt goed weet wat ik doe. Maar als ik mij realiseer hoeveel ik nog steeds te leren heb en mijn doelen nog niet bereikt heb weet ik dat ik in ieder geval wel goed op weg ben en mijn werk wordt erkend in Nederland.
Ik ben in ieder geval superblij en hoop dat ik dit vaker mag meemaken 🙂

Winnaar Bruidsfoto award 2014 Bruid en Bruidegom

 

winnaar bruidsfoto award 2014

Winnaar Bruidsfoto award 2014 Bruid en Bruidegom

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.