Wettelijk en hindoestaans trouwen op een dag in Utrecht

Hindoestaanse mensen zijn vreemd. Die nemen gewoon een hond mee naar hun bruiloft!

Nee even serieus! Hoe vet is dit. Marisha & Prewish uit Utrecht zouden gaan trouwen. Voor mij weer SUPERTOF om weer een bruidspaar uit mijn hometown Utrecht te fotograferen. Voor mij zou dit een bijzondere bruiloft worden omdat dit bruidspaar zowel op zijn hindoestaans (Arya Samaj Vivaah stroming) als burgelijk voor de wet zouden trouwen. Dit zou dan ook een drukke dag worden.
Ik keek hier ontzettend naar uit. Een geweldig bruidspaar uit Utrecht + dat ik natuurlijk heel veel bekenden zou tegen komen.

De dag begon voor mij bij Prewish thuis. Ik was er ruim op tijd waardoor ik nog eerst rustig kon eten. Mijn secondshooter Angelique keek inmiddels al haar ogen uit naar alle mensen, drukte en prachtige kleding. Terwijl Prewish aangekleed werd, begon de ”Londa ke Nach” al te dansen. Aan de familie te zien hadden zij er ook superveel zin. Een aantal familieleden dansten er namelijk ook flink op los.

Na deze ceremonie begon vertrok ik met mijn secondshooter vast naar de tweede locatie. Dit was namelijk de bekende ’t Dak in Leerdam. Een mooie grote locatie waar veel Utrechters in trouwen. En zeker veel hindoestanen omdat hier wel zeker 500 man kunnen. Ik schat dat dit ook ongeveer het aantal was dat op deze bruiloft aanwezig was.

En toen begon het! Na dat ik wat foto’s had gemaakt in de zaal, liep ik door naar de ruimte waar Marisha zat. Terwijl zij opgemaakt werd door visagiste Shirley Bechan hoorde ik toch ECHT wel een hond blaffen. Ik verloor mijn concentratie en mijn dierenvriend instinct nam de boel over. Nu ben ik iemand die heel makkelijk met dieren om kan gaan en vrijwel elk dier kan aaien. Van honden tot gevaarlijke grote papegaaien. Helaas voor mij moest Gizmo niks van mij hebben 🙁

Desondanks vond ik het geweldig dat Marisha gewoon haar hond mee genomen had, welke later nog een bijzondere rol zou krijgen. Gizmo zou namelijk de trouwringen brengen.

De bruiloft was een Arya Samaj vivaah bruiloft. Dit is de moderne hindoe trouwvariant. Na dit huwelijk kleedde het bruidspaar zich om en was het tijd voor het wettelijke / burgelijke gedeelte. Twee prachtige bruiloften en ondanks de gigantische drukte (check foto’s hieronder) was het tijdens de ceremonie muisstil.

Na de bruiloften (jawel, meervoud) was het tijd om te feesten! En hoe! Zelfs het bruidspaar danste er flink op los. Nieuwsgierig? Zie de foto’s hieronder en laat als je wilt een comment achter 🙂

 

hindoestaanse mensenhindoestaanse mensenhindoestaanse mensenhindoestaanse mensenhindoestaanse mensenhindoestaanse mensengroot trouwen in utrechtgroot trouwen in utrechtgroot trouwen in utrechtgroot trouwen in utrechtgroot trouwen in utrechtbruidsfotograaf utrechtbruidsfotograaf utrechtbruidsfotograaf utrechtbruidsfotograaf utrechttrouwfotografie leerdam 't daktrouwfotografie leerdam 't daktrouwfotografie leerdam 't daktrouwfotografie leerdam 't daktrouwfotografie leerdam 't daktrouwfotografie leerdam 't daktrouwfotografie leerdam 't dakhindoestaans en wettelijk trouwenhindoestaans en wettelijk trouwenhindoestaans en wettelijk trouwenhindoestaans en wettelijk trouwenhindoestaans en wettelijk trouwenhindoestaans en wettelijk trouwen

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.