Wereldshoot – Portret van de Bruidsfotograaf

Een prachtig en herkenbaar stuk, geschreven door een stagiaire

 

Wereldshoot
Portret van de bruidsfotograaf

Everything is wonderfull, everything is life! Dat is de motto van Ashvin Ghisyawan, professioneel fotograaf.
Hij ziet fotografie als een ‘doorgeslagen passie’ en wordt geïnspireerd door alles waar leven in zit. ‘Een mens heeft maar twee armen en twee benen maar in combinatie met expressie en belichting kun je op duizend manieren fotograferen. Ik probeer steeds nieuwe dingen uit. Mijn camera’s leggen mijn belevingswereld vast’.

Ashvin heeft weer een ritueel huwelijk dit weekend. Het bruidspaar ziet er geweldig uit, koste nog moeite is bespaard voor deze dag. Je zou denken dat het geen inspanning kost om dit stel mooi te fotograferen. Maar niets is minder waar alleen al als je de onbeïnvloedbare factoren bekijkt. Het regent, het park is nat, er gebeurt zoveel in huis, er is geen boeket, slechte belichting op locatie.  Ashvin twijfelt geen moment, straalt positieve energie uit en begint te fotograferen,  hij onderzoekt de omgeving, zoekt naar bloemen, stelt wat lamellen bij voor verlichting, geeft instructies en ja..ineens stond de bruid zelfs giechelend te poseren in het natte park midden in een plas water. Hij heeft het weer voor elkaar want zelfs de bruidegom heeft hij uitgebreid laten poseren. Lachend loopt hij het park uit, hij legt aan de bruidegom uit dat je zijn badslippers echt niet ziet op de foto’s. Hij schud de laatste druppels water uit zijn paraplu, terwijl hij trots verteld dat hij deze van een trouwe fan gekregen heeft. Het bruidspaar kijkt nog even mee op het scherm van zijn fototoestel,  lacht tevreden en zegt: ‘je doet de bedrukking op je paraplu: Totaalfotografie, mijn favoriete fotograaf, weer eer aan’.

Einde van de fotoreportage nadert en de meest brandende vraag op mijn lippen is of het een ‘wereldshoot’ is geweest. Ik vraag voorzichtig aan Ashvin of hij er een goed gevoel over heeft. ‘Ja!’ zegt hij zelfverzekerd en met een grote glimlach, ‘Ik was weer helemaal gefocused, mijn klanten hebben hoge verwachtingen en ik moet mijn naam hoog houden’. Hij werpt altijd een kritische blik op zijn eigen foto’s en dat zorgt voor constante professionalisering.  Op het moment dat hij een foto maakt weet hij hoe het eruit zal komen te zien. Bij de nabewerking, kiest hij kiest een foto, brandmerkt het met zijn eigen stijl, en  wauw..een wereldplaat is geboren!

 

 

Beginpagina: Bruidsreportage / Trouwreportage

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.