Trouwreportage Den Haag – Trouwen in de open lucht

Bruidsfotograaf Nederlandse bruiloften

De bruiloft van Joyce en Martijn was een hele bijzondere. Nu zijn alle bruiloften voor mij wel heel bijzonder, maar dit was voor mij als bruidsfotograaf een bruiloft waarbij ik niet door de klant was ingehuurd maar door mijn collega Corinne Delis van Delis Photography.

Corinne ken ik sinds vorig jaar. Eigenlijk is dit bij toeval gegaan. Collega fotograaf Alice Mahran, vroeg mij destijds om mee te gaan naar een workshop van Corinne (ik had toen nog nooit van haar gehoord). De workshop ging over zakelijk ondernemen en als professioneel trouwfotograaf is het ondernemen een zeer belangrijk onderdeel om je bedrijf gezond te houden. Nu had ik al wat cursussen en workshops over ondernemen al gehad, maar een extra cursus zou zeker geen kwaad kunnen. En inderdaad, wat een geweldige dag was dit en wat kijk ik op tegen Corinne! Een brok energie, zakelijkheid maar vooral ook vriendelijkheid. Corinne leerde ik beter kennen tijdens een diner. Daarna hadden wij nog regelmatig contact via facebook en empowerde zij mij om wat meer met mijn fotografie te doen en de zakelijkheid die daarbij komt kijken. Een echt mentale coach.

Ik ben dit jaar vaker als second shooter ingehuurd bij grote bruiloften. Deze manier van werken bevalt mij als journalistieke / documentaire fotograaf wel (ondanks mijn poseer sessies die er bij horen). Sterker nog, ik hoop in de toekomst ook met secondsshooters te kunnen werken die bij mijn bruiloften als hoofdfotografen kunnen werken zodat ik in mijn rol als de ”zijlijn” fotograaf kan blijven.

Ja, ik zou dus een bruiloft doen met Corinne. De vrouw aan wie ik altijd mijn zakelijke vragen en issues voorlegde. De vrouw die mij met keiharde realiteitszin en mijn onzekerheden confronteerde. De vrouw die de perfecte balans weet tussen bedrijfsvoering en fotografie! En een van de weinige personen die ik ken met een bepaalde overeenkomst, namelijk hyperactiviteit 🙂
Het is altijd de vraag vanuit beiden hoe we zullen presteren. Waar Corinne altijd grappige elementen in de foto’s heeft en veel nadruk besteed aan details, ben ik vaak juist van het serieuze en romantische. Kon ik als ingehuurde trouwfotograaf mijn skills waarmaken?
De samenwerking ging uitstekend. Onze werkwijze sloot goed op elkaar aan. We waren beiden enthousiast en zaten vol energie. Dit is essentieel voor een huwelijk. Ik vind het nog steeds erg dat dit de laatste bruiloft was van Corinne Delis. Ik hoop dat zij in de toekomst alsnog weer besluit om bruiloften te fotograferen want ze is echt een geweldig!

De dag begon voor mij bij het bruidspaar thuis in Den Haag. Corinne was er al. Terwijl ik de bruidegom aan het fotograferen was, fotografeerde Corinne de bruid. Tussendoor maakten wij wat detailfoto’s en portretfoto’s. Na het fotograferen van het aankleden, de first look en de familie, was het tijd om te vertrekken naar het gemeente huis. Dit was vrij bijzonder. Het bruidspaar had er voor gekozen om dit klein en simpel te houden. Daarna vertrokken we naar de foto shoot locaties waar wij de trouwreportage maakte. Wij hadden geluk met het weer, want het was heerlijk. Ik schat dat het rond de 25 graden was. Vervolgens reden wij door naar de Oostdorperhoeve in Wassenaar, waar de buiten bruiloft zou plaatsvinden. Joyce en Martijn hadden er namelijk voor gekozen om in de op open lucht te trouwen. Althans, zij waren natuurlijk al getrouwd, maar wilden voor de gasten en de familie nog een ceremonie houden. Na de ceremonie was het tijd om te eten en daarna was het feesten met Skyfly!

 

trouwreportage in den haagtrouwreportage in den haagtrouwreportage in den haagtrouwreportage in den haagtrouwreportage in den haagtrouwreportage in den haagfotograaf bruiloft den haagfotograaf bruiloft den haagfotograaf bruiloft den haagfotograaf bruiloft den haagfotograaf bruiloft den haagbruidsfotograaf totaalfotografiebruidsfotograaf totaalfotografiebruidsfotograaf totaalfotografiebruidsfotograaf totaalfotografiebruidsfotograaf totaalfotografieluxe nederlandse bruiloft fotograafluxe nederlandse bruiloft fotograafluxe nederlandse bruiloft fotograafluxe nederlandse bruiloft fotograafluxe nederlandse bruiloft fotograafluxe nederlandse bruiloft fotograafluxe nederlandse bruiloft fotograaftrouwen in de open luchttrouwen in de open luchttrouwen in de open luchttrouwen in de open luchttrouwen in de open luchttrouwen in de open lucht

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.