Trouwfotograaf | Trouwen volgens het hindoe geloof

Vorig week mocht ik een fantastische bruiloft fotograferen. Namelijk die van Reshmie en Pavan.

Reshmie en Pavan zijn getrouwd volgens het Hindoe geloof en dit zijn spectaculaire bruiloften. Als trouwfotograaf kom ik van alles tegen! Mooie mensen, een topsfeer, superveel kleur, emotie en prachtige details.

Het bruidspaar had ervoor gekozen om in de trouwzaal Opera (zalencentrum) te trouwen. Een van de mooiste en grootste zalen in Den Haag. Als trouwfotograaf is dit geweldig want ik kan hier alle kanten mee op. Ondanks dat er geen daglicht is, is de zaal altijd riant verlicht en kunnen wij trouwfotografen onze lol op.
De bruiloft volgens het Hindoestaanse geloof begon met een welkomst ceremonie van de bruidegom bij de deur. Na deze ceremonie werd hij ontvangen door de vrouwen van de kant van de bruid. Pavan werd ontvangen met veel cadeaus en intussen was er ook al feest met een traditionele Londa ke Nach  / Nachania. Een man die als vrouw gekleed is en extra sfeer in de tent brengt. Volgens de tradities konden vrouwen vroeger niet mee maar waren zij wel degenen die altijd dansten. Zo is de Londa ke nach ontstaan.

Na de ceremonie met Pavan, was het de beurt aan Reshmie. Reshmie kwam binnen met haar ”bhoudjie” ofwel aangetrouwde nicht en deed ook een aantal welkomst ceremoniën met bijbehorende rituelen in de ”Mandap” of wel Tempel in de zaal. Een van de bekende rituelen is de ”Imli Gotai” ofwel op mango bladeren bijten. Ik heb mij nog niet verdiept in wat dit zal betekenen maar volgens mij had dit te maken het spreekwoord: ”door de zure appel bijten” ofwel in het leven zal je soms ook tegenslagen krijgen maar het is relevant dat je dit weet te relatieveren. Mocht ik dit mis hebben hoor ik graag wat de juiste betekenis is.
Reshmie ging terug en toen was het weer de beurt aan Pavan. Bij bruiloften volgens het Hindoestaanse geloof gebeuren er eerst een aantal ceremonie en rituelen alvorens het bruidspaar elkaar ziet. Pavan kwam niet alleen maar had een delegatie aan mannen bij zich die hem hielpen en bijstonden. Terwijl hij bezig was kwam Reshmie na een half uur weer terug en begonnen de gezamenlijke rituelen. Het bruidspaar zou nu echt trouwen.

Na de Hindoestaanse huwelijksceremonien was het tijd voor de wettelijke ceremonie. De zaal werd in no time verbouwd en de ambtenaar stond al klaar. Dit bruidspaar trouwde 2x op een dag. Op zijn Hindoestaans en ook nog eens volgens de wet.  Superveel respect daarvoor, want dit zijn voor veel bruidsparen zware huwelijken.

Deze bruiloft had overigens een aantal dingen die ik nog nooit eerder gezien had! De jongste pandiet van Nederland deed een aantal rituelen en die was heel erg jong 😉 en er was patat! Weliswaar zonder mayonaise omdat het eten vegetarisch moet zijn, maar er was wel ketchup en nog veel andere lekkernijen!

Na de bruiloften was het tijd om te eten en feesten tot het afscheid. Er werd ook een nodig traantje gepikt en dat mag natuurlijk ook! Voor de ouders, broers en zussen is het loslaten soms een moeilijk en emotioneel proces. Hindoestanen staan namelijk bekend om een liefdevolle en loyale familie te hebben. Ik vond het overigens geweldig om te zien hoe liefdevol de familie naar elkaar was en behulpzaam naar het bruidspaar. Dit was voor mij en Julia een zeer geslaagde bruiloft en ik hoop vaker van dit soort bruiloften mee te mogen maken.
trouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe gelooftrouwfotograaf hindoe geloof

Fotografen: Ashvin & Julia van TOTAALFOTOGRAFIE
Videografie: Jiten Films
Zaal: Opera zalencentrum

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.