Trouwfotograaf Hindoestaanse Huwelijk | Zichtenburg | Reshma – Avinash

Vorig jaar werd ik benaderd door Reshma om haar huwelijk te fotograferen. Dit zou een hele bijzondere huwelijk worden aangezien dit bruidspaar in Miami woont. Reshma woonde op dat moment nog in Nederland maar zou na het huwelijk definitief emigreren. Voor de mensen die niet vaak naar een hindoestaanse bruiloft gaan, zal je je verbazen hoeveel verschillen er tussen de bruiloften zijn. En dat mag natuurlijk ook aangezien elke familie naast religie ook eigen culturele tradities meenemen.
Bij het zoeken van een priester komen velen dan vaak vanzelf uit bij Pandiet Paragh. Een van de meest liberale pandiets die ik ken en overigens ook de enige die ik ken die zowel Arya als Sanatan bruiloften voltrekt.

Deze bruiloft begon voor mij als trouwfotograaf in de bekende zaal in Den Haag, Zichtenburg. Een zaal die onlangs is opgeknapt en er nu echt prachtig uit ziet. Bij bruiloften in het buitenland zie je vaak Indiase bruidegommen op dieren aankomen. Ook Avinash kwam als een echte prins op zijn witte paard aan bij de zaal. Erg bijzonder om dit te zien.

Na de eerste ceremonien met Avinash, werd Reshma aangekondigd. Reshma kwam met een aantal vrienden de zaal in lopen. Dit gebeurde heel spectaculair met een dans. Tijdens de eerste ceremonien van de Vivaah mochten de zussen / nichten / vriendinnen ook in de Maroh / Mandap (tempeltje) zitten. Ook dit was iets nieuws voor mij, maar bracht extra sfeer mee. Zo werden belangrijke mensen ook direct betrokken.

Daarna kwam Avinash aan en het eerste moment dat men elkaar zag, vloeide er al wat tranen om mij heen van blijdschap. Wat een prachtig gelukkig stel is dit! Helemaal voor elkaar uitgekozen.
De Vivaah was ontspannen met veel humor! Als trouwfotograaf hou ik van emoties en vind het geweldig als mensen ook lachen in een Mandap. Dit gebeurt soms te weinig, maar is ook te begrijpen gezien de concentratie die je nodig hebt.

Na het huwelijksvoltrekking van de Vivaah, was Avinash zijn schoenen kwijt. Zijn ‘Bhanoi’ (best man) moest deze terug kopen. En wat er daarna gebeurde had ik nog nooit eerder mee gemaakt. Waar het bruidspaar dan weg loopt en er een soort van chaos ontstaat (band die snel alles installeert, familie die alles opruimt of ineens door de zaal gaat lopen) begon iedereen inc. het bruidspaar voor het tempeltje te dansen! Wat een bruiloft!

En het feest! Volgens mij hebben de Amerikanen dat uitgevonden! Wat een feest was er deze avond. Voor mij was dit deel 1 van een unieke gebeurtenis. Deel 2 was het wettelijke huwelijk die ik ook mocht fotograferen. Deze zal ook snel online staan dus houdt mijn site of facebook in de gaten.

 

bruidegom op paardbasant marhe dholdulhinMandap Yourweddingcreatorsdulhin maharanidulha maharajatrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft zichtenburg den haagtekst

 

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.