Trouwfotograaf Hindoestaanse bruiloft | Reshma & Vitesh

Reshma & Vitesh zijn traditioneel op zijn Hindoestaans getrouwd en hadden mij als trouwfotograaf voor hun bruiloft geboekt.

Dit bruidspaar had ik een lange tijd geleden op intake. Dit was ergens in de lente van 2013. Een tijd geleden maar ik kan mij de klik die ik met dit bruidspaar had nog heel goed herinneren.
Dit hindoestaanse bruiloft begon voor mij in de zaal in Zaandam. De zaal Tulp 2 is overigens een van mijn favoriete zalen! Supermooi om te zien en met een marmeren vloer. Erg uniek in Nederland.

Reshma was zich nog aan het voorbereiden en werd geholpen met haar trouwsari. Een Sari is een indiase jurk die je om je middel bind en sommige uitvoeringen worden ook gebruikt voor de bruiloft. Van de ceremonie meester had ik al begrepen dat ik op scherp moest staan. Vitesh zou namelijk origineel aankomen. Iedereen stond in spanning te wachten.

Voor wij het wisten stond er een limo voor de zaal. Ik zag dat de stoel voor vrij was en stapte direct in om zo doende een overzicht te krijgen in de limo. Geen Vitesh…
En ja hoor daar kwam hij aan! Staand achterop een motor! Ik heb veel dingen gezien! Van bruidsparen in helicopters, olifanten, dikke auto’s maar staand achter op een motor nog nooit! Supervet om te zien echt indrukwekkend! Maar nog indrukwekkender was misschien nog wel zijn gezicht! Je zag duidelijk dat Vitesh er zelf ook flink van genoot.

Kort daarna begon het hindoestaanse bruiloft. Zoals ik al in ander blogs heb vermeld bestaan traditionele hindoestaanse bruiloften uit veel ceremonien en rituelen. Vitesh had ook een traditionele Jora Jama aan. Een Indiase / Surinaamse trouwpak in het geel. Tijdens de bruiloft werden er veel beloften gedaan en werden er ook veel offers uit gebracht. Wat ik altijd supervet vind om te zien is hoe betrokken directe familieleden ook zijn. Sterker nog, bij een hindoestaanse bruiloft is familie ook essentieel.

De bruiloft duurde ongeveer 3 a 4 uur. Daarna was het tijd voor Vitesh om te eten. Dat gebeurde in de trouwtempel (Mandap / Maroh) en Reshma trok zoch even terug. Na het eten vond er nog een schitterende openingsdans plaats. Reshma en Vitesh hebben veel neven en nichten en ook die hadden een taak. Namelijk bellen blazen. Een enkele creatieveling zag ik nog zelfs met een bellenblaas pistool! Prachtig om te zien want die hadden ze in mijn tijd niet 🙂

Na de openingsdans was het tijd om te feesten! Ook het bruidspaar had hier een groot aandeel in want tijdens het feest stonden zij regelmatig in het middelpunt met diverse dansbattles! Dit was echt een fantastische bruiloft en ik kan nog uren doortypen! Ik laat het nu verder aan de foto’s zodat jullie zelf kunnen ervaren hoe het was op deze dag!

En natuurlijk zou ik het tof vinden als jullie deze serie zouden like’n / delen 🙂

dulha trouwfotograaf hindoestaanse bruiloft

Mandap Marohdulha aankomsthindoestaanse bruidsjonkertrouwfotograaf hindoestaanse bruiloftaankomst dulhatrouwfotograaf hindoestaanse bruiloftdulha trouwfotograaf hindoestaanse bruiloftlonda ke nach / nachaniatrouwfotograaf hindoestaanse bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft7 rondjes marohtrouwfotograaf hindoestaanse bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruiloftopeningsdans hindoe bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruiloftjimmy choo bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft

trouwfotograaf hindoestaanse bruiloft

trouwfotograaf hindoestaanse bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruiloftbruidsmeisje hindoe bruiloftfeest hindoestaanse bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruilofttrouwfotograaf hindoestaanse bruiloft

Fotograaf: TOTAALFOTOGRAFIE
assistent TOTAALFOTOGRAFIE: Babet Trommelen
2e Fotograaf jongens kant: Naren Sahai
Videografie: Shaadi Service
Zaal: Tulp 2 Zaandam
Limo: Romantic Cars
Mandap / Maroh: Weddingmaster
Londa ke nach: Tina / Shashie Panday

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.