trouwfotograaf Den Haag – Roma & Rajiv in Zichtenburg

Eindelijk mocht ik de bruiloft van Roma en Rajiv fotograferen! Voor de gene die dit stel niet meer kent, dit was het stel waarbij de bruidegom mij geboekt had voor een loveshoot maar waarbij hij haar ook ten huwelijk ging vragen. Zie deze link voor loveshoot foto’s.

En dan was het eindelijk zover! Na de loveshoot mocht ik ook het wettelijke huwelijk fotograferen. Deze foto’s zijn door drukte helaas nog niet geblogt. Vandaag was het de dag voor de hindoestaanse bruiloft.
De bruiloft waar ik ontzettend lang naar uitkeek, want dit zou een fantastische dag worden!

De dag begon voor mij bij Rajiv thuis. Rajiv werd traditioneel aangekleed. Dit gebeurde op hindoestaanse wijze waarbij door zijn zwager werd aangekleed en een aantal rituelen deed. Uiteraard was er ook een Londa ke Nach aanwezig. Dat is de man die verkleed is als vrouw. Vanuit de traditie mochten de vrouwen niet mee naar de bruiloft en verkleedde een van de mannen zich dan als vrouw om het toch wat feestelijker te maken. Deze traditie is meegenomen vanuit de oude cultuur.
Na het vette feest en mooie emotionele afscheidsmomenten tussen Rajiv en zijn moeder, vertrokken we naar de zaal Zichtenburg in Den Haag, waar het huwelijk zou plaatsvinden.

De bruiloft zelf had een ontspannen sfeer. En dit is gezien de drukte erg bijzonder. Hindoestaanse bruiloften staan namelijk bekend om de drukte en chaos (want natuurlijk ook hilarische foto’s kan opleveren). Deze bruiloft was lekker ontspannen. De bruiloft was een Senatan bruiloft. Dit is een specifieke grote stroming binnen de hindoestaanse bruiloften. Een Senatan bruiloft is te herkennen aan de bananenboom in het tempeltje. De ceremonie verliep zoals het moest lopen. Na de ceremonie was Rajiv zijn trouwschoenen kwijt. Dit is een spel welke binnen de tradities van het huwelijk valt. De zwager van Rajiv moest de schoenen terug ”kopen” van de nichten van Roma.

Daarna trok het bruidspaar zich terug in een kamer. Deze kamer word ook de ”kobher” genoemd. Hier gingen de tradities verder en vonden de spellen plaats als het vangen van een gouden armband. Na het ”rust” moment moest Rajiv weer terug. Nu mocht hij met zijn ooms en een aantal neven eten in het templetje (Maroh).
Na het eten werd de dansvloer vrijgemaakt en was het tijd voor de openingsdans en feest! En wat een feestelijke familie is dit. Iedereen deed gewoon mee en dit was een huwelijk zoals een huwelijk hoort te zijn!

trouwfotograaf hindoestaansvivaah roma rajivvivaah roma rajivlonda ke nach / londwa ki nachvivaah roma rajivvivaah roma rajivvivaah roma rajivvivaah roma rajivvivaah roma rajivvivaah roma rajivvivaah roma rajivvivaah den haaghindoestaanse bruiloft in den haaghindoestaanse bruiloft in den haaghindoestaanse bruiloft in den haaghindoestaanse bruiloft in den haaghindoestaanse bruiloft in den haaghindoestaanse bruiloft in den haaghindoestaanse bruiloft in den haaghindoestaanse bruiloft in den haaghindoestaanse bruiloft in den haaghindoestaanse bruiloft in den haaghindoestaanse bruiloft in den haagtrouwfotograaf hindoestaanstrouwfotograaf hindoestaanstrouwfotograaf hindoestaanstrouwfotograaf hindoestaanstrouwfotograaf hindoestaanstrouwfotograaf hindoestaanstrouwfotograaf hindoestaanstrouwfotograaf hindoestaanstrouwfotograaf hindoestaanstrouwfotograaf hindoestaanstrouwfotograaf hindoestaanstrouwfotograaf hindoestaanstrouwfotograaf hindoestaans

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.