Trouwfotograaf Arya Samaj bruiloft | Shiv & Purnima

Het is inmiddels al weer twee weken geleden dat ik deze bijzonder spectaculaire bruiloft van Shiv & Purnima mocht fotograferen. Als trouwfotograaf kom ik regelmatig bijzondere bruiloften tegen.
De bruiloft van Shiv en Purnima was extra bijzonder omdat dit mijn eerste hindoestaanse bruiloft zou zijn met een vrouwelijke Pandit(a).

Een Pandiet of Pandita (vrouwelijk) is een hindoe priester die o.a. het huwelijk voltrekt. Bij sommige stromingen binnen het hindoeisme is het niet gebruikelijk dat een vrouw een priester kan zijn. Bij de Arya Samaj stroming kan dat wel. Voor mij als trouwfotograaf weer een nieuwe unieke ervaring.

En dan het bruidspaar! Shiv kende ik al. Shiv kende ik van een vrijwilligers organisatie waar ik in het verleden ook wat werk voor heb gedaan. Ik vond het dan ook een enorm eer dat hij en Purnima mij als trouwfotogaaf wilde voor hun grote en belangrijke dag. Dit bruidspaar is lief, zachtaardig, spontaan maar bovendien ook vol van humor en emotie. Voor mij natuurlijk altijd fijn omdat ik hiermee mooie en unieke momenten kan vastleggen.

De bruiloft begon voor mij bij Shiv thuis. Shiv werd daar traditioneel aangekleed en dit ging gepaard met een ”loundwa ke nach” band. Geweldig om gewoon live traditioneel muziek te hebben op je trouwdag. De momenten thuis waren prachtig maar ook erg emotioneel. Een deel van de vrouwen zoals de moeder, komen namelijk niet mee naar de bruiloft. Dit heeft te maken met de oorspronkelijke traditie waarbij de vrouwen thuis de voorbereiding van de terugkomst en de bruid moeten doen. Voor de ouders is dit vaak het moment dat zij hun kind moeten loslaten en erkennen dat ze nu zelfstandig verder gaan. Vaak gaat dit gepaard met emoties wat begrijpelijk is en zeker in combinatie met het feest en vreugde er op dat moment is. Veel hindoestaanse ouders zien hun kind namelijk op zo een manier trouwen.

De bruiloft voltrekking vond plaats in een zaal in Den Haag waar ik lang niet meer was geweest. Namelijk de bekende Zichtenburg. De zaal ziet er nu prachtig uit en dat zou veel goeds beloven voor deze bruiloft. Terwijl Shiv aan het voorbereiden was, fotografeerde ik samen met mijn 2e fotograaf Julia, Purnima. Zij zag er prachtig uit! Zie de foto’s maar.

De bruiloft zelf zou ik omschrijven als een prachtige sprookjes – Bollywood achtige bruiloft met een zeer goede sfeer en hele mooie emoties.
Helaas is Shiv na deze bruiloft ernstig ziek geworden waardoor de wettelijke bruiloft die een week daarna zou plaatsvinden, moest worden verplaatst. Met Shiv gaat het gelukkig een stuk beter en ik hoop dit bruidspaar snel weer te mogen zien!

arya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburgarya samaj zichtenburg

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.