Thushiga & Kaneesh – Sri Lankaanse hindoe bruiloft

Onze eerste Hindoe Sri Lankaanse bruiloft!

Joehoee! Ik blijf mij verbazen hoeveel diversiteit aan culturen ik voor mijn lens krijg! Met mijn team hebben wij eerder Christelijke Sri Lankaanse bruiloften gefotografeerd maar nog niet eerder een Hindoe variant. In hoeverre zou dit verschillen met de Surinaamse Hindoe of Indiase Hindoe cultuur… Ik was erg nieuwsgierig en ook wel zenuwachtig.

Sri Lankanse bruiloft - Fotografie - TOTAALFOTOGRAFIE

Kleurrijke bruiloft

 

Samen met mijn second shooter Nancy keken wij werkelijk onze ogen uit! De ene na de andere felle kleur knalde door onze Canons. Nu zijn wij met onze multiculturele, interculturele en andere kleurrijke bruiloft al heel wat gewend, maar dit was echt fantastisch.

Verschillen in bruiloften

 

Deze bruiloft was dus inderdaad anders dan de Indiase en Surinaams Hindoestaanse bruiloften. Zo waren er meerdere rituelen met vuur en werd er meer fruit geofferd. Ook waren er een aantal culturele aspecten die in het publiek plaatsvonden. Zo is het gebruikelijk bij Surinaamse Hindoestanen om na de ceremonie nog een aantal ”spelletjes” te doen doen.  Bij deze bruiloft vond dat plaats in de Mandap (tempel).

 

De bruiloft

 

De bruiloft was voor ons, betreft fotografie, niet anders dan anders. Superdruk, heerlijk chaotische en heel veel geluid. Dit keer hadden wij het geluk dat wij in een zaal fotografeerde (The President) waar er overdag ook daglicht is, in plaats van alleen TL-verlichting van de zaal. Hierdoor kwamen de kleuren er supermooi uit!

Zelf begon ik bij de bruid en Nancy bij de bruidegom. Hierdoor konden wij het verhaal vanuit twee kanten vastleggen.
In de zaal begonnen al snel de rituelen en na de ceremonie zijn wij nog met het bruidspaar naar buiten gegaan om een aantal spontane liefdevolle foto’s te maken.

 

Het bruidspaar

Ons bruidspaar is fantastisch. Zo zijn ze superlief en super spontaan. Kaneesh woont in Dubai en werkt daar ook. Thushiga woont in Zaandam en is huisarts. Het stel wilde een mooie kleurrijke fotodocumentaire en is superblij met de foto’s!
Wij blijven ons verbazen wat voor supercoole bruiloft wij mochten fotograferen! Geweldig dat onze bruidsparen ons zo vertrouwen, dat wij 100% ons zelf mogen zijn en zij daarmee ook! Ik kan zelf niet wachten tot ik weer een Sri Lankaanse bruiloft mag fotograferen! <3

Ook weten hoe wij dit soort foto’s maken in daglicht? Check dan onze workshops bij Canon of onze eigen website.

 

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.