Spanning voor je bruiloft | Tips tegen de zenuwen en kriebels

Het is zover… Al die maanden heb je een heleboel geregeld zodat als de dag van je bruiloft aanbreekt alles vlekkeloos en geweldig verloopt. Of misschien heb je dit wel laten regelen door een professionele weddingplanner of een goede vriendin.

Spanning voor je bruiloft

Dit brengt vaak al wat stress momentjes met zich mee! Vooral bij grote bruiloften kan dit soms spanning met zich mee brengen. Als de dag dan eenmaal aangebroken is, is het natuurlijk helemaal niet gek dat je last hebt van je zenuwen.

TOTAALFOTOGRAFIE heeft een aantal tips voor jullie.

Wat moet je doen als je stijf staat van de zenuwen op je bruiloft?

Gezonde spanning is altijd goed! Sterker nog een beetje zenuwen horen er altijd bij. Als je namelijk op de dag van je bruiloft zelf geen spanning voelt, is dat ook vreemd.

Zorg voor een goede planning vooraf

Sowieso is het een must dat de planning voor de bruiloft helemaal goed geregeld is, je moet op de dag zelf niet meer de controle willen houden. Je trouwt tenslotte maar een dag of in sommige culturen 2 dagen en daar moet je ultiem van kunnen genieten. Een goede organisatie vooraf scheelt een hoop stress op de dag zelf.

Vergeet niet te eten

Het is ook belangrijk om goed te eten voor je bruiloft begint, door te weinig eten worden je zenuwen alleen maar erger.

Vertrouw op de professionals

Als bruid is het belangrijk om van af het begin al van je dag al te genieten, je haar en make-up word toch niet elke dag zo mooi door een ander gedaan. Drink ondertussen een lekker kalmerend kopje thee en geniet van wat er allemaal gebeurt!

De fotografen van TOTAALFOTOGRAFIE hebben veel ervaringen met zenuwen bij klanten en kunnen daar goed bij begeleiden. Ashvin heeft zelf een psychologische achtergrond en kan vanuit zijn rust en professie meehelpen voor een rustige en kalme sfeer. Het is natuurlijk heel spannend als je eerste gasten ’s ochtends binnenkomen.

Afstemming met de fotograaf

TOTAALFOTOGRAFIE begint de dag altijd op een hele fijne manier. Als fotograaf vinden wij het belangrijk om eerst een voorstel rondje te doen aan de gasten en aan de aanwezige gasten.

Wij zijn niet nadrukkelijk aanwezig, zodat jullie 100% jullie zelf kunnen zijn op de dag. Ook als jullie emotioneel worden, mag dat in ons bijzijn. Jullie hoeven nooit bang te zijn dat wij zullen oordelen.

Omring jezelf met de juiste mensen

Zorg er als bruidspaar voor dat je altijd mensen om je heen hebt bij wie je je goed voelt. Mensen met humor zorgen er ook voor dat de bruiloft leuker wordt en de spanning minder wordt.

Laat alles los

Naarmate de dag verloopt hoe meer je zenuwen zullen verdwijnen. Vergeet niet dat de hele bruiloft de dag van jullie leven moet zijn. Je hebt maanden lang geïnvesteerd in deze dag van je leven.

Laat alles los en geniet zoveel je kan! Wees niet bang en blijf 100% jezelf.

Mocht je hier toch in vastlopen, neem dan contact op met ons! Uiteraard hebben wij nog veel meer tips voor jullie dan!

Bruidsfotograaf als steunpillaar

Als bruidsfotografen hebben wij een zeer belangrijke taak. Zo zijn wij naast fotografen vaak ook een luisterend oor of steunpilaar. Dit hoort bij ons werk.

Het fotograferen bij ons gaat op een rustige en niet geforceerde manier zodat je je nergens druk over hoeft te maken! Als fotograaf maken wij vaak tranen mee, maar dit is helemaal niet erg en hoort er juist bij. En dit soort momenten zijn voor ons juist zo mooi om vast te leggen.

Soms kan het eng zijn dat wij als fotograferen er continu bij zijn, maar de ervaring leert dat zelfs de meest nerveuze bruidsparen ons na 10 minuten al vergeten zijn! 

Zorg er als bruidspaar voor dat je een belangrijk persoon in de buurt hebt die tevens je steunpilaar kan zijn.

Home » Portfolio & Blog » Spanning voor je bruiloft | Tips tegen de zenuwen en kriebels