Shivani & Prejaas – Een Indian wedding in Nederland

Indian wedding in Nederland

BEMMM!!! Een echte Indian wedding in Nederland! En wij mochten deze fotograferen.
Surinaamse hindoestaanse bruiloften fotografen wij vaker, maar een indier die volgens de hindoeritus trouwen niet zo heel vaak. En hoe deze bruiloft was, zullen we hieronder toelichten.

Indian wedding door TOTAALFOTOGRAFIE

Culturele bruiloften

Shivani is Indier en Prejaas is Surinaams hindoestaan. Hetzelfde geloof maar met een ander cultuur. Wat blijven dit soort culturele bruiloften toch fantastische om te fotograferen. De kleuren, details, verhalen, details emoties. Waanzinnig gewoon. EN dit stel was een stel die heel veel lol en interactie met elkaar hadden. En dat is bijzonder. Vaak zijn hindoestaanse bruidsparen toch minder spontaan tijdens het huwelijk zelf. Dit heeft er onder andere mee te maken dat volgens oudere tradities de bruiden zich bescheiden moeten opstellen. Uiteraard geld dit niet voor alle bruidsparen. Ook komt het voor dat de trouwceremonie zo complex is, dat met een goede focus nodig heeft om dit te begrijpen. En dat vergt een goede concentratie.
Desondanks hadden Shivani en Prejaas superveel lol met elkaar tijdens hun bruiloft (zie foto’s).

Indian wedding door TOTAALFOTOGRAFIEindiase huwelijkindiase huwelijkindiase huwelijkTrouwfeest Indiase bruiloftTrouwfeest Indiase bruiloftTrouwfeest Indiase bruiloftTrouwfotograaf Ashvin uit UtrechtIndian wedding photography portraittrouwfotograaf AshvinIndian wedding photography portraitHenna Indian wedding

Dubbele ceremonie

Shivani & Prejaas zijn dus eerst volgens de hindoeritus getrouwd. Dit was de variant volgens de Arya Samaj stroming. Bij deze stroming worden er volgens mijn gevoel minder rituelen en mantra’s gedaan maar meer de levenslessen gedicteerd.
Na de ceremonie is het stel zich direct gaan omkleden in wederom fantastische mooie kleding om zich klaar te maken voor de wettelijke ceremonie.

Hindoestaanse bruiloft fotograaf AmsterdamHindoestaanse bruiloft fotograaf AmsterdamHindoestaanse bruiloft fotograaf AmsterdamHindoestaanse bruiloft fotograaf AmsterdamHindoestaanse bruiloft fotograaf Amsterdamindiase huwelijkDe Koning Party Centre and EventsDe Koning Party Centre and EventsDe Koning Party Centre and EventsDe Koning Party Centre and EventsHindoestaanse bruiloft fotograaf Amsterdam

Partycentrum de Koning in Amsterdam

De ceremonies vonden plaats in Partycentrum de Koning. Voor diegene die ons volgen, geen onbekend terrein. TOTAALFOTOGRAFIE heeft hier maandelijks wel een aantal bruiloften. Een indrukwekkend mooie locatie, die je op verschillende manieren kan decoreren. Het was dan ook bijzonder om te zien hoe het team van de Koning de locatie in een korte tijd had omgevormd tot een compleet andere locatie.

 

De Koning Party Centre and Eventsweddingparty picturesweddingparty picturesChampagne bruiloftOpeningsdans bruiloftBruiloft fotograaf AshvinBruiloft fotograaf AshvinBruiloft fotograaf AshvinBruiloft fotograaf AshvinBruiloft fotograaf AshvinDe Koning Party Centre and EventsDe Koning Party Centre and Eventsweddingparty picturesweddingparty picturesweddingparty picturesweddingparty picturesweddingparty pictures

De fotografie

Voor ons was het weer een eer dat wij een fantastisch stel mochten fotograferen. Dit soort bruiloften zijn enerzijds een uitdaging. De locaties zijn vaak donker (zonder daglicht) en vaak ook ontzet druk. Maar dit resulteert wel in prachtige sfeervolle beelden waarbij de mensen massa echt de gezelligheid laat zien. Wij houden van ons werk en zijn blij met de tofste baan ter wereld als bruidsfotograaf! Heb je ook interesse in ons fotografie? Laat het ons dan weten via onze contact formulier.

weddingparty pictures

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.