Shaadi Vivaah – Fotograaf Hindoestaanse bruiloften

Een echte Shaadi / Vivaah in Nederland! Als fotograaf van o.a. Hindoestaanse en andere multiculturele bruiloften mocht ik nu een bruiloft fotograferen in de bekende zaal Leuningjes te Poeldijk.  Een bruidspaar dat jullie wellicht niet onbekend is daar ik eerder een blog  over hen schreef (check hier). Madhevie en Satish zijn namelijk al eerder getrouwd voor de gemeente; deze bruidsreportage kan je hier bekijken.

De Shaadi / Vivaah begon voor mij bij Satish thuis. Bij Hindoestaanse bruiloften wordt de bruidegom namelijk eerst traditioneel aangekleed, dit wordt de ”dulha sapre” genoemd.  Satish kreeg een prachtig geel Hindoestaans pak (Jora Jama) aan. Dit ging er luidruchtig aan toe, daar Satish de bekende band met de Londa Ke Nach ‘Tina’ had ingehuurd.

Na deze ceremonie vertrok ik naar Den Haag zodat ik vast wat foto’s van Madhevie kon maken. Madhevie werd intussen nog opgemaakt door de bekende visagisten Naghmana Syed. Na dat ik de foto’s had gemaakt was het alweer tijd om de aankomst van Satish te fotograferen waarna de bruiloft zou beginnen.

Het eerste wat mij opviel was de decoratie, dit zag er werkelijk indrukwekkend uit. Madhevie & Satish hadden samen met hun familie de zaal prachtig versierd. Daarnaast hadden zij een gigantische en zeer mooie maroh van Weddingmaster op het podium staan. Dit zag er geweldig uit (zie foto’s hieronder). Ook de kleine details waren niet vergeten. Alles was tot op de puntjes verzorgd. Zo was er naast de catering een enorm hapjes buffet en stond op sommige tafels een vissenkom met echte vissen erin.

Door de goede planning en het duidelijk draaiboek van weddingplanner Renate Badloe van Classy Affairs kon ik goed inschatten waar ik wanneer moest zijn. Duidelijk ook het aandeel van de familie van Madhevie en Satish bij deze bruiloft. Er was een goede taakverdeling onderling gemaakt wat zorgde dat de bruiloft gestroomlijnd ging.

Uiteindelijk was het tijd om te feesten met een van de beste bands van Nederland, namelijke Danza! Ik vind hen altijd geweldig spelen en de jongens zijn super tof! Terwijl ik het feest vastlegde, waren Amiet Bhoera van Photodesigns en Raju Jasai van RS Art in een fotohoek de familie foto’s aan het maken, voor mij natuurlijk geweldig. De bruiloft was erg groot en het zou voor mij lastig worden om zowel de bruiloft als de familie portretten vast te leggen. Zij hadden er ontzettend veel lol in en de samenwerking ging dan ook uitstekend.

Dit was voor mij een wereldhuwelijk. De gezelligheid, familie solidariteit en kleuren maken dat ik met mijn fotografie stijl hier helemaal los kan gaan! Natuurlijk wil ik deze dag door jullie laten beleven. Dus scroll door naar beneden en check de foto’s

shaadi vivaah fotograafshaadi vivaah fotograafshaadi vivaah fotograafshaadi vivaah fotograafshaadi vivaah fotograafshaadi vivaah fotograafmehendi unique mehendimaroh weddingmastermaroh weddingmastermaroh weddingmastermaroh weddingmastermaroh weddingmasterhindoestaanse bruiloftenhindoestaanse bruiloftenhindoestaanse bruiloftenhindoestaanse bruiloftenhindoestaanse bruiloftenhindoestaanse bruiloftenhindoestaanse bruiloftenhindoestaanse bruiloftenhindoe huwelijkhindoe huwelijkhindoe huwelijkhindoe huwelijkhindoe huwelijkmonique dutch dholiTekst volg

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.