Islamitische en hindoestaanse bruiloft in de Arendshoeve

Saif & Manal trouwen zowel islamitisch als volgens de Hindoeritus

Wauwww!! Nog net voor de Corona periode, mochten wij de bruiloft van Saif & Manal vastleggen. Een supermooi Indiaas stel uit Engeland die sinds kort in Nederland woont. Saif & Manal zouden deze dag maar liefst 2x trouwen. Zowel volgens de Islamitische als Hindoeritus wijze.

Wij hebben vaker dit soort bruiloften mogen fotograferen en het blijft altijd een eer om te zien dat mensen, ongeacht hun eigen culturele of religieuze afkomst, er voor kiezen om te trouwen zoals zij dat zelf willen of vanuit huis hebben meegekregen en daarin comprimissen durven te sluiten! Zo ook ons prachtige stel Saif en Manal!

Meerdere geloven en trouwen

Wij maken het vaak mee dat onze bruidsparen een ander religie hebben ten opzichte van elkaar. Vaak komt het dan voor een bruidspaar kiezen om een geloof van de partner aan te nemen. Zo hebben wij Islamitische bruiden of bruidegommen die besluiten om Hindoe te worden of juist andersom, Christenen of hindoes die besluiten om Islamitisch te worden.

Zelf heb ik hier niet echt een oordeel over. Wel vind ik het altijd fantastisch om te zien dat bruiden / bruidegommen in deze tijd ook gewoon kunnen besluiten om hun eigen religie te behouden. En dat vind ik een goede ontwikkeling.

Vanuit sommige culturen word dit niet altijd geaccepteerd. Met name de traditionele families hebben hier vaak moeite mee. Vaak lijkt er een angst te zijn dat je dierbare die gaat trouwen zijn / haar identiteit verliest.

Het belangrijkste is dat mensen hun eigen keuze kunnen maken en zich daar goed bij voelen. Zo heeft Manal besloten om als geboren Hindoe, Hindoe te blijven en Saif, als geboren Moslim, Moslim te blijven.

Voor ons blijft de liefde op nummer één staan. Want alleen dan kunnen wij mooie en vooral ook echte foto’s maken.

Trouwen in de Arendshoeve in Amsterdam

Dit bruidspaar heeft mij gevonden via de bekende en een van de mooiste trouwlocaties van Nederland, de Arendshoeve – Garden of Amsterdam.

Dit is naar mijn weten samen met de Orchideenhoeve  de enige locatie in Nederland die er subtropisch uitziet. Als je van natuur houdt en niet buiten wil trouwen, is er niet heel veel ander keuze dan om in de Arendshoeve te trouwen. Dit bruidspaar hoefde dan ook niet lang na te denken voor een geschikte trouwlocatie.

Vivah & Nikah

De bruiloft was erg bijzonder! Zowel de Vivaah (hindoe gedeelte) als Nikah (islamitische gedeelte) zagen er prachtig uit. De locatie had voor beide bruiloften de zaal fantastisch mooi ingedeeld. Het leek bijna wel alsof er twee afzonderlijke bruiloften kort achter elkaar plaatsvonden.

Beide bruiloften waren tot in de details verzorgd en volgde elkaar naadloos op.

Michiel van Michael Brown Photography / Videography, Fenne (Fotografe van TOTAALFOTOGRAFIE) en ik, hebben ons ontzettend vermaakt. Het was geweldig om te zien hoe prachtig de mensen waren, de settings en uiteraard de uitdaging.

De Arendshoeve is niet een makkelijke locatie om te fotograferen, maar als het lukt, heb je prachtige kleurrijke foto’s zoals hier onder!

Bijzonder dat wij als professionele trouwfotografen wederom zowel een hindoestaanse als islamitische bruiloft mochten vastleggen!

Wil je ook dit soort trouwfoto’s?

Ga je trouwen in een donkere omgeving en wil je ook zulke mooie warme en liefdevolle foto’s, schroom je dan niet om te vragen naar ons beschikbaarheid!

Home » Portfolio & Blog » Islamitische en hindoestaanse bruiloft in de Arendshoeve