Ryan & Karuna – trouwen in de Kerk in Amsterdam

Door de topdrukte, hebben wij weinig kunnen bloggen. Maar we zijn terug en hoe!  Er staan 22 schitterende trouwseries klaar om geblogged te worden, waaronder de onderstaande van ons spectaculaire stel Ryan & Karuna uit Diemen.

Dit stel leek voor ons onbekend, maar al gauw bleek dat de familieleden oude vrienden van vroeger waren. De bruiloft begon voor ons in Diemen. Geen thuiswedstrijd, maar omdat Diemen op minder dan een half uur van ons is, konden we alles lekker rustig aan doen.
Karuna werd thuis opgemaakt door haar visagiste. Terwijl zij bezig was kwam de familie in grote getallen al binnen, zoals typerend is voor hindoestaanse families.

Dit bruidspaar was een week hiervoor al getrouwd volgens de Hindu ritus. Wij waren helaas al geboekt en konden alleen de dag van vandaag, het wettelijke en kerkelijke huwelijk vastleggen. Karuna is Hindoe en Ryan is Christelijk. Beiden hebben daarom besloten om op beide wijzen te trouwen.

Ryan haalde Karuna traditioneel op bij haar thuis. Uiteraard had hij zijn aanhang meegenomen en de bruiloft gezelligheid begon dan al op straat. Mijn secondshooter Sunny begon bij Ryan en ikzelf fotografeerde bij Karuna.

Na het ophalen van Karuna, vertrokken wij naar de Boomkerk / RK Parochie Emmaus. Dit is de bekende kerk op de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam. De kerk ligt in een druk gebied in Amsterdam. Desondanks straalt het ontzettend veel rust uit.
Op een van de momenten waren wij verrast. De Nederlandse priester begon te zingen. En niet zomaar, maar compleet in het Surinaams! De priester blijkt connecties te hebben met Suriname en zo de taal geleerd te hebben. Fantastisch om mee te maken. Ondanks ikzelf niet zo heel goed Surinaams versta, vond ik het werkelijk prachtig om te zien.

Na de kerkelijke dienst vertrokken wij naar een locatie in Amsterdam om nog wat foto’s te maken. Daarna was het alweer tijd om te vertrekken naar onze favoriete locatie, de Arendshoeve. Een locatie waar ik graag kom om foto’s te maken. Voor fotografen is dit tevens een uitdagende locatie omdat het licht hier niet altijd mee werkt. Desondanks hebben wij hier genoeg mogelijkheden en creatieve ideeën om er altijd wat moois van te maken.

Het feest was spectaculair en druk! Beiden hadden niet alleen een grote familie uit Nederland uitgenodigd, ook de familieleden uit Suriname waren overgevlogen. Tijdens het feest vonden ook de proostmomenten en taart-aansnijden plaatst. Ooh ja! En wij hebben heerlijk gegeten!

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.