Ricardo & Cherliza trouwen thuis in Ypenburg Den Haag

Trouwen in Ypenburg Den Haag

 

Eind 2016 zijn wij door Cherliza en Ricardo benaderd. Zij zouden 3 dagen lang gaan trouwen. Door een overlijden in de familie zou de bruiloft naar 2018 verplaatst worden. Het stel had er wel voor gekozen om de Islamitische bruiloft wel door te laten gaan. Deze zou thuis in Ypenburg Den Haag, in de tuin, onder een grote partytent plaatsvinden. Voor ons als professionele trouwfotografen een grote, maar natuurlijk supervette uitdaging.

Bekende familie

 

Cherliza was voor mij geen onbekende. Zo zou ik in 2016 de bruiloft van haar zus Rachaila fotograferen. Helaas waren wij al geboekt, waardoor wij alleen de trouwshoot konden fotograferen. Daarna ben ik de familie nog een aantal keren tegen gekomen op diverse andere bruiloften. Daarnaast heeft dit stel een bekend Limo bedrijf (Romanticcars) en kom ik Ismail (man van Rachaila) dan ook regelmatig op andere bruiloften tegen als chauffeur van de mooiste trouwauto’s. Ook bij Cherliza was het heel ontspannen. Terwijl zij haar visagie aan het afmaken was, deed haar vader nog bijna een middagdutje. Heerlijk dit soort bruiloften!

 

Multicultureel festijn

Wij begonnen met het fotograferen van Ricardo bij hem thuis. Ricardo werd net aangekleed en ook zijn vrienden waren net binnen. De sfeer was heel ontspannen en gaandeweg kwamen er steeds meer gasten / familieleden binnen.
Cherliza is Surinaams Hindoestaans en Ricardo is half Venuzuelaans. De gasten waren van allerlei afkomsten en het was een groot multicultureel festijn.

 

Mercedes AMG’s en feest!

De bruiloft zou klein en ingetogen zijn. Niets was minder waar! Toen wij in Ypenburg aankwamen, was het al superdruk en vond er buiten spontaan een feest plaats. Elk familielid, kennis of vriend, was fantastisch mooi gekleed. Ricardo kwam aan in een prachtig witte Mercedes E klasse, gevolgd door diverse Mercedes AMG’s. Spectaculair en zeker voor mij als autoliefhebber. Voorop liep er nog spectaculaire Tasa Band.  De bruiloft vond zelf in de tuin plaats, onder een grote partytent.
Islamitische bruiloften zijn vaak formeel en gescheiden. Dit stel had er voor gekozen om gezamelijk te trouwen en de inzegening te doen. Dit komt voor ons als fotograaf altijd ten goede. Zo kunnen wij ons focussen op een locatie en de interactie ook onderling tussen het bruidspaar. Het was prachtig om te zien hoe iedereen op zijn manier onderdeel was van deze bruiloft.

 

Anders dan anders

Na de bruiloft vond er nog een openingsdans plaats gevolgd door het buffet. Daarna hebben wij nog wat foto’s, in en rond het huis gemaakt met dit stel en hebben we de shoot nog afgemaakt in het bekende Maximapark in Utrecht. Voor ons was dit wederom een bruiloft die weer anders was dan anders. Wij hebben ontzettend genoten en delen graag de foto’s met jullie!

Menu