Mijn twee eerste internationale awards

WOHOOOWWW WIE had dat ooit gedacht!
TOTAALFOTOGRAFIE heeft zijn eerste 2 internationale Bruidsfoto awards binnen!

Een aantal jaren geleden had ik mijn eerste award! Dat was via organisatie TOP trouwfoto ontmoetings platform. Voor mij was dit een mijlpaal in mijn carriere! Mijn werk was op dat moment het beste van Nederland! Voor de TOP was ik de beste trouwfotograaf van Nederland. Inmiddels is de ranking voor TOTAALFOTOGRAFIE in Nederland:
– TOP Trouwfoto platform: Top 5 beste bruidsfotografen van Nederland
– Masters of Dutch wedding photography: Top 10 beste bruidsfotografen van Nederland

Kort daarna won ik de bruidsfoto award 2014 in de categorie bruid en bruidegom. De categorie waar de meeste inzendingen voor waren binnengekomen! Daarna won ik nog een aantal Masters of Dutch weddingphotography awards, 5 Mywed editor choises en daarmee staat de teller nu op 7 awards en ruim 20 nominaties!
Sinds ik awards win, schieten de aanvragen omhoog! Omdat bruidsfotografie geen beschermd beroep is in Nederland, zie je als klant door de bomen het bos niet meer. Hoe weet je nou wie goed is en wie niet? Een diploma zegt ook niet veel meer in deze tijd omdat een goede amateur soms betere foto’s maakt dan een gediplomeerde vakfotograaf. Met awards kan je je onderscheiden en aantonen dat je origineel bent en goed genoeg dat je zelfs prijzen wint!

Ik wilde meer! Ik wilde internationale erkenning en schreef mij op advies van topfotograaf Gerhard Nel in voor de ISPWP, The International Society of Professional Wedding Photographers. Dit ging niet zo maar. Zo moest ik aantonen dat ik een pro was door aan te tonen dat ik ruim 50 bruiloften op mijn naam had en werden mijn blogs van a tot z grondig na gekeken. Dit heeft bijna een half jaar geduurd.

En dan de vraag welke foto’s ik ga insturen! Ik had 10 foto’s ingestuurd…

Ik krijg regelmatig de vraag hoe je awards kan winnen. Eigenlijk is dit heel makkelijk uit te leggen. Bij awards is het de bedoeling dat je een foto instuurt met verhaal. Een foto die wat verteld. Een foto met leven!

Gemaakte, geposeerde en gephotoshopte foto’s hoef je niet in te sturen. Wereldwijd is men het er overeens dat bewerkingen altijd tijdelijk zijn en een award moet over 50 jaar nog steeds een award kunnen zijn en geen achterhaalde foto kwa techniek / bewerking.

Hieronder zal ik wat vertellen over de foto’s die ik heb ingestuurd en waar ik mee heb gewonnen.

 

De onderstaande foto is gemaakt tijdens de Nikaah (Islamitische bruiloft) van Shefaiz & Faria in een Moskee in Amsterdam Noord. De bruiloft was klein en intiem. Dit moment voelde ik al aankomen! Als Professioneel fotograaf heb je een zesde zintuig. Je moet van te voren al situaties kunnen inschatten en aanvoelen. En dat deed ik! Ik wist dat de kinderen gefocussed zouden kijken! Uiteraard maakte ik eerste een foto van de ringen en daarna van de kinderen. Met zwart wit versterkte ik het gevoel en emotie in de foto.

ispwp awards

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze onderstaande foto maakte ik terwijl de bruid Aarti Manbodh opgemaakt werd aan haar andere oog. De visagie was geweldig evenals haar uitdrukking. Een foto die zo geposeerd wordt heeft nauwelijks gevoel en leven maar omdat dit een echt moment is, voel je hem. Daarnaast vond ik de uitsnede origineel genoeg om deze in te sturen en gelukkig vond de jury dat ook!

ispwp awards

 

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.