Bruiloft van Iraans-Nederlandse stel in de Buiksloterkerk

Mariska & Pouya trouwen in de Buiksloterkerk in Amsterdam

BEMMM!!! Dan word ik gebeld door Mariska! Een dame die ik eerder ontmoet heb op de bruiloft van Jaap & Artjana. Mariska zou gaan trouwen met haar Iraanse verloofde Pouya. Wederom een multicultureel/intercultureel stel. Voor ons als trouwfotografen weer een verrassing aangezien elk multiculturele/interculturele bruiloft weer totaal anders is.

Haar aanvraag voor TOTAALFOTOGRAFIE was al weer 2 jaar geleden. Kort na de bevestiging gaf zij aan dat de bruiloft verplaatst zou worden. Mariska was namelijk zwanger. Nu 2 jaar verder, was het zo ver! Ze zouden gaan trouwen!

De voorbereidingen

Mariska en ik kennen elkaar nu al een tijd. In de aanloop van de bruiloft hebben wij veel contact gehad en zo groeide er ook een vriendschap. Mariska is ongenuanceerd, en daar hou ik van. Ik ben dat namelijk ook.

Pouya daarentegen is erg rustig en heeft net als Mariska altijd een lieve glimlach op zijn gezicht. Hun zoontje Darien is nu inmiddels 1 jaar.

Ik zou bij Mariska thuis beginnen. Mariska zou thuis haar visagie doen en daarna had ik de eer om met haar mee te mogen rijden naar de locatie.

Omdat wij vaak vanaf het opmaken al beginnen, hebben wij al heel snel een goede vertrouwensband met onze bruidsparen. Alles ging heel ontspannen en op de locatie zouden zij en Pouya elkaar pas voor het eerst zien.

Het eerste moment

En dan kwam het spectaculaire moment! Pouya en Mariska zouden elkaar voor het eerst zien. Eerst kwam Pouya op met hun kindje Darien. Toen Mariska opkwam, barste letterlijk de hele zaal in tranen uit van blijdschap. Dit was echt een kippenvel moment.

Tijdens de ceremonie spraken ze naar elkaar ook de meest prachtige geloftes uit. Na de ceremonie nam iedereen de tijd om het bruidspaar te feliciteren.

De trouwshoot

Voor de trouwshoot, kozen wij weer voor onze favoriete Amsterdamse plek in Amsterdam Noord. Als je hier de plekken kent kan je de meest fantastische foto’s maken. Omdat wij hier regelmatig komen, kon de shoot direct beginnen.

Voor ons is dit toch wel een van de tofste momenten tijdens bruiloften. Tijdens een trouwshoot kunnen wij onze creativiteit maximaal benutten.

Toen wij terug kwamen stond de catering al klaar. Er waren maar liefst twee grote cateraars! Zowel een Iraanse als Surinaamse. Aangezien mijn second shooter Sunny, stagiaire Anissa en ik van exotisch eten houden, hebben wij ons flink vermaakt.

Het trouwfeest

En dan het feest! Jeetje, wat was dit een spektakel. Het feest was echt geweldig! Hindoestaanse muziek wisselde continue af met Iraanse muziek en iedereen deed mee! Ook voor de grote Nederlandse aanhang was er ”bekende” muziek. Respect voor de DJ die ondanks zoveel culturen het iedereen naar hun zin maakte.

Wij hebben ontzettend genoten

Ik vond het een eer om de bruiloft van onze lieve Mariska en Pouya te mogen fotograferen. Met Mariska heb ik nog steeds dagelijks contact. Zeker nu zij net hun trouwfoto’s hebben ontvangen. Ik kan niet wachten om aan hun album te mogen beginnen!

Wil je ook dit soort trouwfoto’s?

Home » Portfolio & Blog » Bruiloft van Iraans-Nederlandse stel in de Buiksloterkerk