Hindoestaanse en Sikh bruiloft in Sky Palace, Amsterdam (dag 5)

Dag 5: De Hindoestaanse en Sikh huwelijksceremonie

Dit was een van onze meest bijzondere dagen tijdens deze vijfdaagse bruiloft. Malika is Hindoe en Amar is Sikh. Beiden zijn Indiaas, maar Malika heeft het Hindoeisme als religie vanuit huis meegekregen en Amar het Sikhisme.

Op de foto’s kan het voor iemand die niet bekend is met deze ceremonies hetzelfde eruit zien. Maar er zijn zeker verschillen. Deze zal ik hieronder toelichten.

Prachtige trouwlocatie Sky Palace

De bruiloft vond plaats in Amsterdam in een van onze favoriete trouwlocaties Sky Palace. Dit is een van de weinige grote trouwzalen in de Randstad met daglicht. En daglicht is voor trouwfotografen altijd mooi! Zo kunnen wij kleuren vastleggen zoals deze echt zijn, zonder dat dit beïnvloed wordt door TL of LED lampen.

Sikh én Vivah ceremonie

De bruiloft begon met de Sikh ceremonie in Amsterdam. Na deze ceremonie was het tijd om wat foto’s te maken in het voor ons bekende Amstelpark.

Vervolgens vond de tweede bruiloft plaats. De hindoestaanse Vivah ceremonie. Beide ceremonies waren prachtig. Wij hebben de meest kleurrijke cermonies, details en mensen kunnen fotograferen.

Ook de sfeer was wederom fanatische en ondanks dat beiden een andere religieuze achtergrond hebben, gingen beiden huwelijksceremonies naadloos over in elkaar. Hier houden wij van!

Hoe verschillen de ceremonies?

Uiteraard zijn er verschillen tijdens deze ceremonies.

Religieuze achtergrond

Een Sikh-huwelijk is een ceremonie die plaatsvindt binnen de Sikh-gemeenschap, die het geloof van het Sikhisme volgt.

Een Hindoestaans huwelijk is gebaseerd op de hindoeïstische tradities en rituelen.

Locatie

Sikh-huwelijken vinden vaak plaats in een Gurdwara, een Sikh-tempel, waar de religieuze ceremonie wordt uitgevoerd.

Hindoestaanse huwelijken kunnen plaatsvinden in een tempel, maar ook thuis of op andere locaties, afhankelijk van de voorkeuren van het bruidspaar.

De sikh ceremonie vond plaats in de Guru Nank Gurudwara in Amsterdam. De hindoestaanse ceremonie (vivah) in de zaal Sky Palace.

Ceremonie

Sikh-huwelijken volgen de Anand Karaj-ceremonie, die wordt uitgevoerd volgens de Sikh-tradities en de Guru Granth Sahib (het heilige boek van de Sikhs). Het bruidspaar draagt traditionele kleding en er vinden religieuze gebeden en rituelen plaats.

Hindoestaanse huwelijken kunnen verschillende ceremonies en rituelen omvatten, afhankelijk van de regio en de gemeenschap. Enkele bekende rituelen zijn onder andere de Haldi-ceremonie, de Saptapadi (zeven rondes rond het heilige vuur) en de Kanyadaan (overdracht van de bruid aan de bruidegom).

Kleding

Sikh-bruidegoms dragen vaak een traditioneel Sikh-kostuum, waaronder een lange tuniek (kurta) en een tulband (dastaar). Sikh-bruiden dragen vaak een traditionele outfit genaamd “Salwar Kameez” met een hoofdbedekking genaamd “Chunni” of “Dupatta”.

Hindoestaanse bruiloften hebben een grote verscheidenheid aan kledingstijlen, afhankelijk van de regio en gemeenschap. Bruiden dragen vaak een sari of een lehenga, terwijl bruidegoms kiezen voor een sherwani of een achkan.

Bij beiden culturen is er vaak een zwaard aanwezig die symbolisch staat voor bescherming.

Tradities en geloofsovertuigingen

Sikh-huwelijken benadrukken gelijkheid en het delen van verantwoordelijkheden tussen het bruidspaar. Het lezen en reciteren van religieuze teksten en gebeden staat centraal.

Hindoestaanse huwelijken kunnen verschillende tradities en overtuigingen omvatten, zoals vereerde familieleden, het aanroepen van goden en godinnen, en het uitvoeren van rituelen om zegeningen en voorspoed te vragen.

Geen enkele bruiloft is hetzelfde

Het is belangrijk op te merken dat de tradities en praktijken kunnen variëren binnen de Sikh en Hindoestaanse gemeenschappen, afhankelijk van de regio, cultuur en persoonlijke voorkeuren van het bruidspaar.

Wil je ook dit soort trouwfoto’s?

Home » Portfolio & Blog » Hindoestaanse en Sikh bruiloft in Sky Palace, Amsterdam (dag 5)