Kleurrijk trouwfeest: Sangeet in The Crown Rotterdam (dag 2)

Dag 2: De Sangeet van Malika en Amar

Dit was de tweede dag van een bruiloft van 5 dagen. Een heel belangrijk onderdeel van de bruiloft van Malika en Amar was het feest! Oftewel de Sangeet.

Wat is de Sangeet?

Sangeet is een term uit het Hindi die verwijst naar een traditioneel muziek- en dansfeest dat plaatsvindt voorafgaand aan een bruiloft in India en andere Zuid-Aziatische culturen. Het woord “sangeet” betekent letterlijk “muziek” in het Hindi.

Tijdens een sangeet komen de familieleden en vrienden van de bruid en bruidegom samen om te zingen, dansen en plezier te hebben.

Het evenement dient als een gelegenheid voor beide families om elkaar te leren kennen en te vieren in aanloop naar de bruiloft.

Kleurrijk en levendig feest

Een sangeet is meestal kleurrijk en levendig, waarbij er traditionele muziek en dans wordt uitgevoerd, zoals klassieke Indiase muziek, Bollywood-nummers, volksliederen en andere populaire muziekstijlen. Familieleden, vrienden en soms professionele artiesten treden op en er worden vaak danscompetities en andere festiviteiten georganiseerd om de vreugde en opwinding te vergroten.

Het evenement kan zowel informeel en intiem zijn, met de nadruk op de betrokkenheid van de familieleden, als grootschalig en extravagant, waarbij er professionele dansers en muzikanten worden ingehuurd om op te treden.

Over het algemeen is een sangeet een belangrijk onderdeel van de Indiase bruiloftsrituelen en dient het als een gelegenheid voor beide families om samen te komen, te genieten van muziek en dans, en de feestelijkheden in gang te zetten voor de huwelijksviering.

Trouwlocatie The Crown in Rotterdam

De Sangeet van dit geweldige bruidspaar vond plaats in de mooie trouwlocatie The Crown in Rotterdam. Een locatie waar wij veel bruiloften hebben gefotografeerd en waar wij hopen nog veel bruiloften te mogen fotograferen.

De locatie is groot en heeft fantastisch mooie verlichting voor een zaal zonder daglicht. Het feest van Amar en Malika was waanzinnig. Het was geweldig om te zien hoeveel culturen er aanwezig waren en hoe iedereen met elkaar verbonden was. Dit was een trouwfeest om nooit meer te vergeten.

Wil je ook dit soort trouwfoto’s?

Home » Portfolio & Blog » Kleurrijk trouwfeest: Sangeet in The Crown Rotterdam (dag 2)