Koen & Mitra – Perzische bruiloft in Huis de Voorst

De Perzische bruiloft van Mitra & Koen in Huis de Voorst

 

JOEEEHOEEE!!! Vandaag mochten wij de Perzische Bruiloft van Mitra & Koen fotograferen in landgoed Huis de Voorst.
Eigenlijk was dit een dubbele bruiloft! Mitra is Perzische en Koen is Nederlandse. Zowel de Perzische als wettelijke bruiloft vonden op deze dag plaats.

Dit weekend was druk voor ons! Naast een Turkse bruiloft in Amsterdam, hadden wij ook twee bruiloften achter elkaar in Huis de Voorst. Deze Perzische bruiloft vond plaats op zondag en op zaterdag hadden wij de Hindoestaanse bruiloft van Sharrel & Giel, welke ook geblogged staat op onze site en hier te zien is!

Huis de voorst

Fotograaf voor Perzische bruiloften

 

Koen en Mitra hebben mij heel lang geleden al geboekt. Ik had direct een klik met dit stel. Koen en ik bleken een gemeenschappelijke hobby te hebben, namelijk schieten op een schietbaan. We raakten dan ook niet uitgesproken! Ik was dan ook superblij dat zij van alle fotografen ons hadden uitgekozen als hun fotograaf op hun bruiloft. Hoe vet! Ik mag gewoon als Multicultureel trouwfotograaf een Perzische bruiloft fotografen!!!

trouwjurk huis de voorst

 

Huis de Voorst

 

Het was bijzonder om twee dagen achter elkaar twee verschillende bruiloften in een van de mooiste locaties van Nederland te mogen fotograferen.
Huis de Voorst ligt in Gelderland. In tegenstelling tot de locaties hier in de Randstad, heb je hier nauwelijks verkeer en andere fotografische storende elementen. Voor ons als trouwfotografen dus super veel pret! Daarnaast zijn er veel fotografie mogelijkheden.

De messendans

 

Bij een Perzische bruiloft hoort natuurlijk ook de messendans! De messendans ben ik ook wel eens bij andere culturen tegengekomen.
Voordat de trouwtaart wordt aangesneden, moet de bruidegom de mes ”terugkopen” van de vriendin of aangewezen persoon van de bruid.
Terwijl de traditionele Perzische / Iraanse muziek door de speakers gierde, vond er een spectaculaire dans plaats. Koen moest hard aan het werk om het mes terug te verdienen. Na de taart vond er een geweldig feest plaats en heeft het bruidspaar de avond goed kunnen afsluiten met al hun dierbaren.
Wij waren na deze avond en na de 3e bruiloft dit weekend voldaan gesloopt! Maar wat geweldig om dit soort bruiloften te mogen vastleggen!

messendans perzische bruiloftmessendans perzische bruiloft

trouwen in gelderland

 

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.