Julia van Dieren – Stagiaire bij TOTAALFOTOGRAFIE

Vanaf februari loop ik stage bij TOTAALFOTOGRAFIE, daarom wil ik me graag voorstellen: Julia van Dieren, 20 jaar oud en kom uit IJsselmuiden. Na het afronden van het voortgezet onderwijs heb ik eerst gekozen voor de opleiding “Kleur en interieur”. Tijdens deze opleiding wordt ook aandacht besteed aan fotografie. Deze lessen waren mijn favoriet, waardoor ook steeds duidelijker voor me werd dat ik in eerste instantie de verkeerde keus heb gemaakt. Ik heb contact opgenomen met de fotovakschool, en had de mogelijkheid om in te stromen in het 2e leerjaar. Toch ben ik ondanks alles blij dat ik eerst gedeeltelijk de opleiding “Kleur en interieur” heb doorgelopen, omdat ik hierdoor “anders” naar kleuren ben gaan kijken.

In het 2e leerjaar van de fotovakschool moet er stage worden gelopen. Ik heb contact opgenomen met TOTAALFOTOGRAFIE, omdat hij op zo’n geweldige manier bruiloften weet vast te leggen. Ashvin is bereid om mij een periode van ongeveer 5 maanden te begeleiden.

Bij de foto’s van TOTAALFOTOGRAFIE gaat achter elke foto een heel verhaal schuil, waardoor je automatisch wordt meegesleurd. Elke emotie, en sfeer van dat moment, is zo teer vastgelegd dat je de sfeer proeft en voelt wat de persoon op dat moment heeft meegemaakt. Deze manier van fotograferen, journalistieke fotografie, is een item die in alle fotosessies naar voren komt.

Daarnaast was er nog een specialiteit van TOTAALFOTOGRAFIE waar ik volledig voor val: de zwart-wit foto’s! De zwart-wit foto’s zitten vol contrast: de zwarte waarden springen eruit. Tegenwoordig zie je meestal de ‘vintage’ zwart-wit foto’s: hierbij zijn de zwarte waarden lichter. TOTAALFOTOGRAFIE weet zich hier echt in te onderscheiden door zijn eigen stijl te creëren.

TOTAALFOTOGRAFIE is niet alleen heel creatief, maar ook op technisch gebied weet hij er alles van! Er wordt met de beste apparatuur gewerkt, zodat je de hoogste kwaliteit kan verwachten, en krijgt. Het flitswerk kun je gerust aan hem over laten. Op dit gebied kan ik ook nog heel veel van hem leren, en ik hoop dat hij daarin zijn kennis wil delen.

TOTAALFOTOGRAFIE staat mede bekend om het fotograferen van bruiloften van verschillende culturen. Wanneer ik ook mee mag lopen met deze bruiloften krijg je niet alleen les in fotografie, maar tegelijkertijd leer je ook verschillende culturen kennen.

Ik verwacht dat ik de komende 5 maanden heel veel zal leren over alle bovengenoemde punten en me hierin verder kan ontplooien. Ashvin heeft een stagiaire gekregen die zich graag volledig in wil zetten om van hem te leren.

Julia van Dieren - Stagiaire bij TOTAALFOTOGRAFIE

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.