Jimmy & Dennis – Hindoestaans homohuwelijk

Vorig jaar werd ik gebeld door weddingplanner Rietoe van Weddingsbyrietoe. Zij vroeg of ik geïnteresseerd was om een hele bijzondere bruiloft te fotograferen. Nu zijn alle bruiloften voor mij wel heel erg bijzonder, maar dit zou wel een speciale worden. Dit betrof namelijk een Hindoestaanse homohuwelijk.

Hindoestaans homohuwelijk

Nu heb ik zelf vaker bruiloften van homo’s en lesbiennes gefotografeerd, maar dit zou een Fusion Hindu Wedding worden. Dat had ik nog nooit eerder meegemaakt. Het stel vond onze foto’s geweldig en ik was zelf toevallig beschikbaar, evenals mijn second shooters.

Bij de kennismaking wist het stel heel goed wat zij belangrijk vonden en waarom zij ons graag zouden willen als fotograaf. Desondanks was dit nieuw voor ons. Veel traditionele en culturele bruiloften zijn vaak toch ingesteld op een huwelijk tussen man en vrouw. Dit stel had gelukkig een priester gevonden die oordeel vrij was en graag deze bruiloft wilde voltrekken. Superveel respect voor pandiet S. Biere die dit homohuwelijk had voltrokken.

De ceremonie

Deze bruiloft zou een dubbele bruiloft zijn. Eerst zou de Hindoe ceremonie plaatsvinden en daarna de wettelijke ceremonie. De bruiloft begon voor ons op twee plaatsen tegelijk. Nancy en ik begonnen bij Dennis thuis. Dennis kleedde zich thuis aan en had besloten om voor de hindoe ceremonie, traditionele Indiase trouwkleding aan te doen. Wij hebben het laatste stuk van het aankleed moment gefotografeerd en startte daarna met wat familie foto’s. Sunny begon in de zaal en maakte vast wat foto’s van de voorbereiding van Jimmy.

Nancy en ik reden mee met de stoet. Een hindoe bruiloft begint altijd op straat waarbij de vaders elkaar met begeleiding van de pandiet / priester verwelkomen. Direct daarna begon de ceremonie. Dennis wachtte voor het podium van de Mandap (trouwprieel) en Jimmy kwam daar met zijn familie aanlopen. Dit was een bijzonder maar vooral ook spectaculair gezicht. De hindoe ceremonie van dit homohuwelijk was relatief kort. Hierdoor hadden wij nog wat tijd om foto’s te maken buiten.
Na de fotoshoot vond de wettelijke ceremonie plaats. Ook dit was wederom een prachtige ceremonie met kippenvel momenten.

Geweldig feest

Na de ceremonie vond het diner plaats en direct daarna het feest! Zelden heb ik twee families gezien die er zo een geweldig feest van hebben gemaakt. Er werd gedanst, gebatteld, gesprongen, polonaise gelopen, en Dennis heeft zelfs gefietst in de zaal! Het was gewoon echt super!!!

Een foto zegt meer dan 1000 woorden! Ik heb een hele blog geschreven. Neem je tijd en geniet van de foto’s 🙂

Indian gay weddingIndian gay weddingIndian gay weddingluna events weddingluna events weddingluna events weddingluna events weddingluna events weddingluna events weddinghindoe homo huwelijkhindoe homo huwelijkHindoestaanse homo huwelijkHindoestaanse homo huwelijkHindoestaanse homo huwelijkHindoestaanse homo huwelijkHindoestaanse homo huwelijkHindoestaanse homo huwelijkHindoestaanse homo huwelijkhindoestaanse homo bruilofthindoestaanse homohuwelijkhindoestaanse homohuwelijkhindoestaanse homohuwelijkhindoe homohuwelijkhindoe homohuwelijkhindoe homohuwelijk

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.