Dubbele droombruiloft in Kasteel De Hooge Vuursche

Jaap & Artjanna trouwen dubbel in Kasteel De Hooge Vuursche

Oke! Wij hebben vaak het geluk dat wij hele bijzondere bruidsparen krijgen die vaak ook bijzonder trouwen! Zo ook Artjanna & Jaap. Een stel die mij al ruim een jaar geleden als bruidsfotograaf hadden geboekt voor hun bruiloft.

De locatie zou een hele bijzondere worden, namelijk Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn. Een locatie waar wij nog niet eerder hadden gefotografeerd, maar nog wel een aantal bruiloften hebben dit jaar.

Dubbele bruiloft van een fushion stel

Jaap & Artjanna zijn een gemixt stel. Jaap is Nederlands en Artjanna is Hindoestaans. Dit fusion stel had besloten om op deze dag 2x te trouwen.

De dag begon voor ons in het Kasteel. Het stel zou eerst op zijn hindoestaans trouwen en daarna voor de wet. Oke.. dit hebben wij vaker gehad en gefotografeerd, maar toch zou dit heel anders gaan! Als eerste de locatie! De locatie is gewoon echt waanzinnig! Alles klopt gewoon. De ruimte, het licht, het personeel enz.

Hindoestaanse buitenbruiloft

Voor ons was het meest spannende dat Jaap en Artjanna besloten hadden om hun hindoestaanse bruiloft buiten te vieren. Hoe mooi! Dit zijn bruiloften die je normaliter alleen maar in het buitenland ziet.

Veel mensen durven vaak niet buiten te trouwen en dat snap ik heel goed. Wat als het gaat regenen? Het is best wel een logistiek om alles klaar te zetten voor een hindoe bruiloft. En dit gaat vaak niet zonder slag of stoot.

Wij hebben dit al een keer eerder mee gemaakt met een ander stel (Rajshri & Rakesh) en dit was een van de meest fantastische momenten die wij als bruidsfotografen ooit hebben meegemaakt!

Jaap en Artjanna hadden besloten om dit maar ”gewoon” te doen. Supervet en al helemaal omdat het die dag zonnig was en 26 graden. Wat wil je nog meer als bruidspaar!

Het stel

Door de enthousiasme en positiviteit van dit stel, wist ik meteen dat ik helemaal los zou kunnen gaan als bruidsfotograaf!

Jaap is superenthousiast en ontzettend positief! Toen hij vertelde dat hij van beroep hypnotherapeut is, begreep ik direct waarom ik mij zo op mijn gemak voelde. Artjanna daarentegen heeft de meest spontane en indrukwekkende lach die ik tot nu toe heb mee gemaakt (zie maar de foto’s hier onder).

Voor ons was dit echt een droomstel. Gewoon superlieve mensen.

De bruiloften en het feest

De Hindoe bruiloft verliep erg ontspannen en was supergezellig. De solidariteit tussen twee culturen en de families was iets wat je normaal alleen in films ziet.

Dit was tevens onze eerste opdracht met videograaf Boy Ensel van de Kweekvijver. Een geweldige documentaire videograaf die niks in scene zet, waardoor het bruidspaar zich voor 100% kan focussen op hun bruiloft. Boy keek net als ons echt zijn ogen uit. Zijn video staat helaas niet online maar is erg indrukwekkend!

De Hindoestaanse bruiloft was een iets kortere versie dan wij normaal gewend zijn. Desondanks was dit uiteraard inclusief de grappige spellen als dat de schoenen van de bruidegom terug gekocht moeten worden na de bruiloft.

Na de Hindoe bruiloft vond de wettelijke bruiloft plaats. Ook dit was een fantastische bruiloft met uiteraard veel gezellige en grappige momenten. Dat kan ook niet anders met de bekende trouwambtenaar Harriet Bodicker!

Omdat er ook veel persoonlijke verhalen werden verteld, was er ook veel emotie, maar vooral ook blijdschap te zien. Wat een bizar positief netwerk en familie heeft dit stel.

Na alle ceremonies was het tijd voor het diner en feest! En HOE! Dit stel had een van de beste Surinaamse bandjes van Nederland op hun trouwerij, namelijk La Fiesta! Voor wie deze band kent heeft dan wel een idee hoe vet deze bruiloft wel niet geweest zou zijn.

Volgens mij heb ik nog nooit zo een lange blog geschreven en dat terwijl ik nog lang niet klaar ben! Wij zijn in ieder geval blij dat wij onderdeel mochten zijn van deze bruiloft en dat wij dit stel hebben leren kennen.

Artjanna & Jaap, super bedankt voor alles! Wij houden van jullie <3

Team

 • Fotograaf: AshVin Ghisyawan & Sunny Jagesar (TOTAALFOTOGRAFIE)
 • Locatie: Hooge Vuursche te Baarn
 • Videograaf: de Kweekvijver / Boy Ensel
 • Weddingplanner: Classy Affairs / Renate Badloe
 • Mandap: Weddingking /
 • Henna / Mehndi: Maham Khan
 • Visagie: Fezila
 • Taart: Studio Happy Store
 • Ijs: Frank & Lydia
 • Catering: Rob Premchand / Moksi
 • Band: La Fiesta / Anil Panday
 • Kunstenaar decoratiebord en logo’s: Allan Edens
 • Trouwambtenaar: Harriet Bodicker

Wil je ook dit soort trouwfoto’s?

Home » Portfolio & Blog » Dubbele droombruiloft in Kasteel De Hooge Vuursche