Hindoestaanse bruiloft aan het water in Rotterdam

BEMMMM! Madhu en Manik zijn getrouwd! Een Surinaams / Indiase gemixte bruiloft in Rotterdam. Dit bruidspaar koos er voor om hun trouwceremonie buiten aan het water te vieren en in de geweldige fotogenieke stad Rotterdam. Voor mij was dit als Hindoestaanse bruidsfotograaf wederom een unieke beleving.

Twee culturen?

Madhu is Surinaams Hindoestaans uit Nederland en Manik komt uit India. Ondanks dat de Surinaamse cultuur enorm verschilt van de Indiase cultuur, hebben de culturen ook overeenkomsten. De religie, het eten en de culturele gebruiken maakte dat een bruiloft als deze gemoedelijk ging. Belangrijkste overeenkomst was de gezelligheid. Beide culturen (Indiaas en Surinaams) en zeker bruiloften staan bekend om hun feestelijkheid. En dat was dan ook direct te merken. Manik was nog niet binnen en het feest was al begonnen met een echte Dhol artiest.

De ”andere” kant van Rotterdam

Als Hindoestaanse bruidsfotograaf heb ik veel bruiloften in Rotterdam gefotografeerd. Rotterdam is een stad met een grote populatie aan Surinaamse Hindostanen. Ook staat deze plaats bekend om de vele mooie en grote trouwzalen. Een locatie als deze aan het water, hadden we nog niet eerder gehad.
Trouwen op zijn Hindoestaans heeft iets magisch. En zeker in een fantastisch mooi gebied aan het water zoals hier in Zevenhuizen.
Naast alle gebruiken, rituelen en tradities is er ook veel kleur en sfeer. Voor bruidsfotografen als ons met een kleurrijke tijdloze stijl is dit natuurlijk geweldig om vast te leggen.

Twee bruiloften op een dag

Madhu en Manik zijn twee keer getrouwd op deze dag. Naast de Hindoeritus ook voor de Nederlandse wet. Naast deze mooie ceremonies was er ook genoeg ruimte voor foto’s samen, familiefoto’s, uitgebreid eten en vooral ook een spectaculair feest met leuke familie optredens.
Voor ons was dit een bruiloft om nooit meer te vergeten. Uniek, sfeervol, gestructureerd en vooral ook gewoon supermooi!


Ga jij ook trouwen?

En zoek je nog een professionele gepassioneerde trouwfotograaf? Of een videograaf? Neem dan contact met ons op via ons contact formulier!

Home » Portfolio & Blog » Hindoestaanse bruiloft aan het water in Rotterdam