Van Engeland naar de Arendshoeve
BEMMMM!!! En dan worden we gebeld door Hans & Michelle uit Engeland die in Amsterdam zou trouwen. Nou ja, bijna in Amsterdam! Vandaag mogen we de bruiloft fotograferen van Hans & Michelle in de Arendshoeve in Aalsmeerderbrug. Een van onze favoriete locatie. De locatie word ook wel de Garden of Amsterdam genoemd.
Wat een eer dat dit stel uit Engeland voor TOTAALFOTOGRAFIE heeft gekozen! En we hebben er zin in! Mijn secondshooter voor deze dag is Sunny en de videograaf is wederom Michiel de Bruin. De tofste crew die ik om mij heen kan hebben.
Voordat ik verder ga met mijn blog wil ik de Arendshoeve nogmaals bedanken voor hun gastvrijheid. Wij worden hier altijd met open armen ontvangen en er wordt goed voor ons gezorgd.

De bruid die zo gek is als een deur!
Hans en Michelle wonen in Engeland. Michelle is Indiaas-Engels en Hans is Nederlands, maar geëmigreerd naar Engeland. Dit stel hebben we samen met hun weddingplanner ontmoet. Het eerste moment dat wij dit stel zagen, voelden wij direct een connectie.
Hans is rustig en ontspannen, maar Michelle is zo gek als een deur. Jeetje! Ik heb zelden iemand ontmoet die minstens net zo druk / hyper was als ik. Ik vond het eervol dat wij samen met het bruidspaar een draai mochten geven aan het draaiboek.

Verschillen tussen Indiase en Surinaamse hindoestaande bruiloften
De bruiloft zou een fusion Indiase-Westerse bruiloft zijn volgens de Hindoeritus. Nu hebben wij al honderden hindoestaanse bruiloften gefotografeerd, maar een Indiase hindoestaanse bruiloft is toch anders dan de Surinaanse hindoestaanse bruiloften.
Zo is de opstelling vaak anders. Meestal in theatervorm. Hierdoor zijn dit soort bruiloften vaak wat gestructureerder en rustiger (tot aan het feest). Daarnaast is de Mandap (trouwprieel) vaak leeg op het bruidspaar en de pandiet (priester) na. Bij de Surinaamse Hindoestaanse bruiloften zit deze vaak vol met familieleden.
Bij de ceremonies zoals de Kanya Daan (samensmelten van de families) komen de desbetreffende familie leden de Mandap binnen. Na de ceremonie nemen zij weer plaats op de stoelen op de voorste rang. Tevens zijn de ceremonies vaak een stuk korter. De Indiase stellen die wij fotograferen trouwen vaak alleen op ”vedische” wijze. Dit is een stroming die vaak lijkt op de bekende ”Arya” stroming.
Overigens heb je meerdere stromingen/wijze van trouwen in India. Wij, Surinaamse Hindoestanen, hangen de cultuur aan van het gebied ”Bihar” in India, waar onze overgrootouders vandaan komen.


Uitbundige feesten
De bruiloft zelf hebben wij als geweldig ervaren. Wat een supertof stel en wat een blijde emoties. Hier houden wij van.
Zoals ik eerder omschreven had begon de bruiloft rustig. De aankomst was spectaculair. Hans en zijn aanhang hadden bijna allemaal Indiase kleding aan. En dat is geweldig voor fotografen als ons die van felle kleuren houden.
Na de ceremonie werd er gegeven en wat later in de avond begon het feest. Voor de mensen die eerder Indiase bruiloften hebben meegemaakt hoef ik niet te vertellen hoe uitbundig Indiers kunnen feest. Dit is ongeacht de stroming (Sikh, Moslim of Hindoe).
Het feesten en dansen op drukke Indiase muziek is een soort van cultuur die wij Surinaamse hindoestanen ook kennen.




















































