Foto-expositie in het Museon Den Haag van TOTAALFOTOGRAFIE

 

MIJN EERSTE EXPOSITIE!

YES :)….Waar begon het ook al weer… Ooh ja. Enig tijd geleden vroegen Ranjeev en Sandhya van Saafa en mensenrechtenorganisatie Global Human Rights Defence (GHRD) of ik geïnteresseerd was om een keer het straatleven van India/Nepal te fotograferen. India/Nepal is niet echt een land waar ik snel naar toe zou reizen, maar dit was een kans die ik direct met beide handen aangreep. Dit was voor mij namelijk ook een geweldige kans om te zien waar mijn voorouders vandaan kwamen en om de wereld te laten zien hoe het er in dit soort landen aan toe kan gaan.

GHRD is een mensenrechtenorganisatie die zich inzet voor minderheden in Zuid-Azië. GHRD probeert zoveel mogelijk bij te dragen aan de realisatie van de ”millenniumdoelen”. In het kader hiervan heeft Saafa (bevorderen van sociaal ondernemen) i.s.m. GHRD besloten om een evenement te organiseren waarbij diverse partijen konden laten zien op welke zij een wereldburger zijn. Zo waren er tijdens dit evenement prachtige optreden van o.a. Dansschool Pretima ke Dewashrie , Salsa dansschool El YoYo en Zangeres Pravini.

Het was leuk om vele bekenden te zien. Zo heb ik o.a. het huwelijk van de zus van Poernima Gobardhan (leider van Danschool Pretima ke Dewashrie) gefotografeerd en ook de coverfoto van artiest Pravini Baboeram gefotografeerd. Haar nieuwe concert vindt trouwens plaats op 14 september 2012 in Paard van Troje en haar nieuwe singel is te downloaden via: http://itunes.apple.com/us/album/armed-sexy-single/id523174170

Dit evenement werd gepresenteerd door de welbekende Kirsten van de Hul (VN vrouwenvertegenwoordiger en o.a. bekend van Pauw & Witteman). Tijdens de voorbereidingen van dit evenement werd ik door het televisieprogramma Chatney van Nederland 2 benaderd, of zij dit mochten filmen. Natuurlijk zei ik direct heel stoer: ”JA”. Uiteindelijk bleek dit toch wat spannender te zijn dan ik dacht, ondanks TOTAALFOTOGRAFIE al eerder op tv was geweest (http://totaalfotografie.nl/publicaties/).

Mijn expositie en het evenement was een succes. Ondanks het schitterende weer waren er aardig wat mensen op afgekomen. Een van de grootste eren die ik als fotograaf kon krijgen, was dat een aantal gasten mij  ”kunstenaar” noemden. De titel kunstenaar word helaas door velen misbruikt en zelf zou ik het ook ontzettend moeilijk vinden om mij zelf kunstenaar te noemen. Het feit dat verschillende gasten mij toch die titel hebben gegeven, maakte dat ik mij ontzettend vereerd voelde. Bij deze wil ik een aantal mensen in het bijzonder bedanken:

– Ranjeev & Sandhya (Saafa/GHRD): Jongens, ontzettend bedankt voor deze geweldige kans en jullie vertrouwen in mij. Zonder jullie had ik dit nooit kunnen bereiken.

– Carla Autar: Een persoon die altijd voor mij klaar staat. Ik heb Carla in het verleden de motivatie gegeven om echt iets te doen met fotografie. Ook heb ik haar in het verleden vaak meegenomen naar bruiloften om haar de kneepjes van het vak te leren. Voor mij was het dan ook belangrijk om haar op zo een dag naast mij te hebben. Carla is wat je noemt, een echte vriend. Ondanks haar drukke schema en werk stond zij op zo een dag als deze toch voor mij klaar.

– Mirelle, Rani, Anchelita, Shiv, Sujata, Vikash, Rakesh, Saskia, Kirsten, Warishna, Avinash en de rest die ik wellicht vergeten ben om op te noemen!!! Ontzettend bedankt voor jullie hulp!
Tevens wil ik nog een aantal sponsoren bedanken die het voor mij mogelijk hebben gemaakt om in het Museon te exposeren:

– Museon, Gemeente Utrecht en Gemeente Den Haag: Bedankt voor jullie vertrouwen, apparatuur en samenwerking.

– Ministerie van Buitenlandse Zaken: Bedankt voor jullie subsidie en vertrouwen.

– Ringfotoveerman (Wilfried Veerman): Ontzettend bedankt voor het sponsoren van de foto afdrukken! De foto’s zagen er prachtig uit!!!

LET OP: Op zaterdag 2 juni word mijn expositie om 11.30 uitgezonden op Nederland 2 (programma Chatney). Op zondag 3 juni is hier de herhaling van.

 

 

Mirelle die kritisch beoordeeld of alles recht hangt. Terwijl ik zoek naar foto momenten. Juist! Zelfs op zo een belangrijke dag neem ik natuurlijk mijn camera mee 😉

 

De eerste foto’s hangen!

 

Natuurlijk ook een hoekje voor mijn vrije werk en bruiloften.

 

Diep in gesprek met de dames om de puntjes op de i te zetten. Natuurlijk kreeg ik weer op mijn ”sode&%$” dat ik te weinig deed 😀

 

Kirsten van de Hul in gesprek met Pascalle Grotenhuis van het ministerie van buitenlandse zaken.

 

De eerste gasten zijn binnen en ik mag het officieel openen! Een superspannend moment. De zenuwen sloegen direct toe, toen Mahesvari van de televisie een microfoon bij mij installeerde om direct een interview af te nemen.

 

Beginpagina Trouwfotograaf

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.