Islamitisch trouwen (nikah) thuis in Amsterdam

Filza & Toelsi trouwen thuis volgens de Islam

Bemmmm!!! En dan mogen wij de bruiloft van Filza en Toelsie uit Amsterdam fotograferen! Dit zou voor ons een uitdaging worden.

Van heldere buitenlocaties, naar grote kastelen en nu naar een Islamitische bruiloft in een woning. Gelukkig hebben wij dit soort bruiloften vaker gedaan en wisten wij direct hoe wij zouden opstellen.

Het moment dat wij binnenkwamen, hadden wij direct een klik met de familie. Vooral de moeder van Filza had veel steun aan ons. Voor haar wat deze mooie dag ook emotioneel. Trouwen is in de Surinaamse / Hindoestaanse cultuur, ondanks de religie altijd iets emotioneels. Het is een dag van ”loslaten”.

Wij waren blij! Dit soort kleine bruiloften beteken voor ons vaak prachtige emotionele momenten en dus extra mooie foto’s! We hadden er zin in!

Nikah / Islamitische huwelijk

De bruiloft van Filza en Tulsi ging volgens de Nikah, ofwel Islamitische huwelijk. Tijdens deze huwelijksvoltrekking sprak de Iman een aantal geloften uit en voor het bruidspaar het wist, waren zij getrouwd.

Tijdens deze geloven waren werkelijk de mooiste emoties en liefdes momenten te zien. Met name de moeder van Filza had het op sommige momenten zwaar. Dit was begrijpelijk. Zonder dat wij het wisten, zagen wij de zeer bijzondere band tussen Filza en haar lieve moeder.

Boottocht

HOE origineel! De dag werd niet afgesloten met een feest, maar met een super liefdevolle boottocht! En wij mochten mee! Heerlijk dit soort kleine knusse bruiloften met superveel emotie!

Sabyasachi

Voordat ik het vergeet te zeggen! Filza had een van de mooiste trouwjurken aan die wij tot nu toe hebben gezien. Namelijk een Indiase trouwjurk van de designer Sabyasachi. Filza was met haar jurk echt een eyecatcher!

Wil je ook dit soort trouwfoto’s?

Home » Portfolio & Blog » Islamitisch trouwen (nikah) thuis in Amsterdam