Trouwfotograaf
Pakistaanse bruiloften

Op deze pagina lees je alles over wat een Pakistaanse bruiloft inhoudt.

Pakistaanse bruiloften staan bekend om kleur, gezelligheid en veel lekker eten!

Als trouwfotograaf fotografeer ik naast de Nederlandse bruiloften ook veel multiculturele bruiloften. Zo is TOTAALFOTOGRAFIE in de Pakistaanse bruiloften scene geen onbekende naam. Ik hou van Pakistaanse bruiloften en zal hieronder over deze bruiloften vertellen.

Het Pakistaans huwelijk: Shaadi

Het Pakistaans huwelijk, of zoals ze het in de officiële pakistaanse taal noemen: Shaadi.
Shaadi is een term wat in meerdere Aziatische culturen voorkomt, zoals bijvoorbeeld de Indiase cultuur.

De trouwlocatie

De familie van de bruid is verantwoordelijk voor de organisatie van de dag. Familie is ontzettend belangrijk bij Pakistaanse bruiloften.

Meestal vindt het feest plaats in de tuin van het ouderlijk huis van de bruid of bruidegom. Is hier niet genoeg ruimte? Dan wordt er vaak gekozen voor een hotel of ander geweldig locatie. Bij de bruiloft hieronder is gekozen voor een prachtige feestzaal welke omgebouwd is tot een trouwzaal. 

De Baraat

De bruidegom vertrekt in optocht met familie en vrienden onder ritmische begeleiding naar het huis van de bruid. Dit word ook de Baraat genoemd. Bij aankomst worden ze door de familie van de bruid begroet met bloemen en rozenblaadjes. Soms vinden er ook bepaalde spellen plaats. 

Pakistaanse trouwkleding: de bruid

Wanneer de bruid traditionele kleren draagt, kiest zij vaak uit zwaar geborduurde bruidskleding, vaak in de kleuren rood, rose of paars. Dit gecombineerd met zware gouden sieraden. Dit soort kleding wordt vaak een Lehenga genoemd en ziet er prachtig uit.

Omdat de andere vrouwen in de zaal vaak ook dit soort kleding dragen is het een grote kleurige gebeurtenis.

Als trouwfotograaf natuurlijk een van de tofste dingen die je mee kan maken.

Pakistaanse trouwkleding: de bruidegom

De bruidegom kan kiezen voor een traditioneel gewaad, zoals Sherwani (lange jasachtig kledingstuk) met een Sehra (hoofddoek) of tulband of voor een meer westers kostuum.

Bij de bruiloften die ik gefotografeerd heb zal ik soms ook wel eens een combinatie. Overdag een westerse kostuum / trouwpak en savonds dan de sherwani.

Persoonlijk vind ik de combinatie van een Lehenga en Sherwani (bij het bruidspaar samen) het mooist.

De Nikah

De Nikah is een belangrijk onderdeel van de Pakistaanse bruiloft. Dit is de islamitische huwelijkscontract ceremonie en vindt een aantal dagen voor de bruiloft plaats in het huis van de bruid . De inzegening wordt gedaan door een imam.

De bruid zowel als de bruidegom hebben ieder twee getuigen nodig om het huwelijk rechtsgeldig te laten zijn. Ik heb zelf bruiloften meegemaakt waarbij de Nikaah op de dag van de bruiloft plaatsvindt en ook is er soms een variatie tussen de man en vouw apart of juist samen.

Wil je ook dit soort trouwfoto’s voor jouw Pakistaanse bruiloft?

Mocht je gaan trouwen en op zoek gaan naar een ervaren trouwfotograaf die gespecialiseerd is in diverse soorten bruiloft als bijvoorbeeld Pakistaanse bruiloften, weten jullie in ieder geval dat ik een geschikte fotograaf zal zijn.

Schroom je dan ook niet om even contact met mij op te nemen.