Veelgestelde Vragen

Uiteraard zullen jullie vragen hebben. Hieronder heb ik alvast een aantal veelgestelde vragen beantwoord. 

Trouwfotografie

Waarom zouden wij voor TOTAALFOTOGRAFIE moeten kiezen?

Ik maak op jullie dag(en) de meest fantastische foto’s die je kan wensen! Afhankelijk van jullie persoonlijkheid en stijl zoek ik de juiste balans om een perfecte reportage neer te zetten. Daarnaast werk ik altijd discreet en kom ik met tips en adviezen voor de dag. Verder ben ik spontaan en ruimdenkend.

Tevens kom ik ook netjes gekleed en het liefst in de stijl / kleur van de bruiloft zodat ik zo min mogelijk op val. Indien mogelijk kan ik op de dag zelf al voor een supermooie preview zorgen. Ons team bestaat naast Ashvin inmiddels uit 6 trouwfotografen.

Wat onderscheid jou?

Mijn werkwijze onderscheidt mij van andere trouwfotografen. Waar sommige trouwfotografen zich voornamelijk richten op geposeerde foto’s of juist alleen op het verhaal, zie ik mijzelf op een bruiloft als de complete trouwfotograaf.

Als fotojournalist (documentaire fotograaf) richt ik mij naast de details en spontane momenten aangevuld met wat aangestuurde foto’s op de locatie, ook echt op het verhaal. Dit is tenslotte waar het om draait en wat de herinnering zo bijzonder maakt.

Ik ben een perfectionist, elke foto moet perfect zijn. Ik werk niet met Photoshop of Instagram achtige filters, maar hou van een nette tijdloze nabewerking.

Hoe lang moeten wij je inhuren op onze bruiloft?

De ene klant boekt mij vanaf het moment dat de bruidegom de bruid ophaalt tot het diner. De ander vanaf het opmaken tot na de openingsdans. Dit geldt ook voor multiculturele bruiloften. Het ene bruidspaar kiest tijdens een hindoestaanse bruiloft vanaf de aankomst van de stoet tot de openingsdans, en de andere weer vanaf het aankleden van de bruidegom tot de afscheidsceremonie.

Een gemiddelde boeking varieert tussen de 6 en 12 uur. Het pakket van 12 uur is ons meest gekozen pakket. We komen dan standaard met 2 fotografen.

Hou er rekening mee dat er voor een complete trouwshoot van het bruidspaar alleen ongeveer 1,5 tot 2 uur ingepland moet worden, exclusief reistijd.

Twijfelen jullie? Ik denk graag mee met de mogelijkheden en pakketten.

Hoe ga je om met andere foto- en videografen op de dag?

Ik ga er vanuit dat jullie een professionele videograaf hebben ingehuurd. Een professionele videograaf werkt discreet, staat niet in de weg en kan met minimale
ruimte een mooie video maken. Ik heb hier geen problemen mee en kan hier zelfs advies in geven.

Ook zijn er videografen die soms met 3 man komen filmen en allerlei groot
apparatuur meenemen zoals statieven en kranen. Vaak draait de bruiloft dan minder om spontaniteit en dit is snel te zien aan de foto’s. Goed om rekening mee te houden en over na te denken. Wij kunnen altijd advies geven over welke videografen erg goed zijn en fijn zijn om mee samen te werken.

Wij trouwen in een donkere ruimte, hoe ga je hiermee om?

Zoals je in mijn portfolio kan zien kom ik regelmatig in donkere ruimtes. Het is mijn specialiteit om met minimaal licht een geweldige reportage neer te zetten. Mijn assistent zal waar nodig bijlichten of flitsers plaatsen. Uiteraard op een manier dat niemand daar last van heeft. Hou wel rekening dat als je in een donkere ruimte trouwt en je daar bewust voor kiest, de foto’s niet zo helder worden als op een warme zonnige zomerdag.

Ik ben niet fotogeniek, kan je mij wel fotograferen?

Natuurlijk! Iedereen is fotogeniek. Als jij durft jezelf te zijn op je grote dag beloof ik je dat je super fotogeniek bent! Geloof je met niet? Ik kan dit zelfs bewijzen na het intakegesprek gratis in mijn thuisstudio een aantal foto’s van je te maken.

Werk je alleen?

Dit verschilt per bruiloft. Bij sommige bruiloften willen bruidsparen expliciet een 2e en soms zelfs een 3e fotograaf. Als jullie het fijn vinden om een extra fotograaf te boeken neem dan contact op voor meer informatie. In ons pakket van 12 uur zit er standaard een 2e fotograaf bij.

Eten jullie mee tijdens een bruiloft?

Wij gaan er vanuit dat wij mee mogen eten. Indien wij als gasten meegerekend worden, kunnen wij ook tijdens het diner speeches en daarbij belangrijke emoties fotograferen. Uiteraard fotograferen wij ook het eten zelf.

Wij zijn nog nooit gefotografeerd, hoe kunnen we dit voorbereiden?

Met meer dan 800 bruiloften heb ik veel ervaring met het fotograferen van koppels en voorzie ik jullie van tips. Nog leuker is om een pre-wedding / loveshoot te doen. De foto’s hiervan ontvang je op volledige resolutie en kan je weer gebruiken voor de trouwkaart, save the date of zelfs als decoratie voor jullie bruiloft.

Fotograferen jullie alleen in de randstad?

Wij fotograferen indien mogelijk wereldwijd. Desondanks blijft ons voorkeur toch wel in Nederland zelf.

Wanneer moeten wij jou boeken?

Met ruim 300 aanvragen per jaar zou ik niet te lang wachten. Vele bruidsparen boeken ons soms een jaar of zelfs twee jaar van te voren. Het komt regelmatig voor dat wij al volgeboekt zijn. Wij hebben grote vriendenkring van andere fotografen die wij dan kunnen aanbevelen.

We willen je boeken, wat is de procedure nu verder?

Dit is heel simpel! Bel mij op of stuur een e-mail en dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Een kennismakingsgesprek is bij mij geen verkoopgesprek maar een echte kennismaking. Zo zijn wij op jullie trouwdag geen vreemden meer van elkaar. Na dit gesprek maak ik (indien jullie akkoord zijn) een overeenkomst. Na de ondertekening en het betalen van de reserveringskosten (ongeveer 30% van het totaalbedrag) hebben jullie mij officieel bevestigd.

Trouwalbums

Waarom bied je alleen pakketten met albums aan?

Mijn product is pas af als je de beleving van jullie dag daadwerkelijk kunt zien en voelen.
Dit kan alleen met een album. De ervaring leert dat foto’s op usb sticks in de kast verdwijnen en er maar zelden bij gepakt wordt. Een boek ziet er niet alleen veel mooier uit en met de kwaliteit die ik lever komt het verhaal en de foto’s nog veel beter uit.

Kun je wat vertellen over je trouwalbums?

Ik lever zeer exclusieve albums voor een relatief lage prijs. Zo heb ik al albums van 30x30cm voor 600 euro inc. ontwerp / layout kosten. Mijn albums zijn handgemaakt en persoonlijk. Daarnaast zijn de afdrukken haarscherp en loepzuiver! Mijn advies is deze in het echt te komen bekijken. Elk album heeft bij mij het wow effect. Voordat ik het album laat afdrukken, krijgen jullie altijd eerst de layout te zien om indien nodig correcties aan te brengen.

Hoeveel foto’s komen er in het trouwalbum?

Dit is afhankelijk van het pakket. Ik heb pakketten van 60, 80, 100, 120 en zelfs 400 foto’s! Mijn albums zijn prachtig ontworpen en de foto’s worden er groot in geplaatst. Daarnaast mogen jullie zelf de foto’s aanleveren!

Welke formaten trouwalbums heb je?

Ik lever diverse formaten albums, van vierkant 25x25cm tot zelfs 50x50cm. Het meest gekozen formaat op dit moment is bij mij 35x35cm. Ook liggende albums zijn mogelijk.
Een gangbaar formaat is 30x40cm.

Op dit moment heb ik ruim 15 digitale trouwalbums klaarstaan die jullie kunnen bezichtigen! Zo krijgen jullie een goed idee van de mogelijkheden. Deze voorbeeld albums zijn niet alleen albums met highlights van bruiloften, maar ook met complete trouwreportages! Zo krijgen jullie gelijk een goed beeld van een complete dag.

Apparatuur & Ongevallen

Hoe zeker zijn wij dat jij je foto’s niet verliest?

Een ongeluk ligt in een klein hoekje maar niet voor TOTAALFOTOGRAFIE. Ik maak namelijk op de dag zelf een instant backup van de trouwfoto’s. Mocht een geheugenkaart vastlopen (wat zelden voorkomt), heb ik altijd een extra backup. Daarnaast backup ik de foto’s op externe harde schijven zoals NAS servers en andere beveiligde externe locaties.

Wat moeten wij doen als je ziek bent?

Ik ben zelden ziek en heb in de 15 jaar tijd dat ik trouwfotograaf ben maar één keer een andere fotograaf moeten inhuren. Ons team bestaat uit ruim 6 fotografen waardoor er altijd wel iemand beschikbaar is. Daarnaast heb ik ook een enorm netwerk van andere goede bruidsfotografen.

Welke apparatuur gebruik je?

Ik werk met high end Canon apparatuur. Camera’s en lenzen in het beste segment met de beste kwaliteit en scherpte. En nog belangrijker, betrouwbaarheid. Onze camera’s zijn goed getest en worden regelmatig onderhouden door Canon.

Hebben wij een probleem al jouw apparatuur het begeeft?

Nee, ik heb altijd twee camera’s plus een reserve camera mee. Dit geldt ook voor mijn lenzen. Een aantal lenzen heb ik dubbel om ervoor te zorgen dat ik altijd een reserve lens heb. In de ruim 800 bruiloften is dit nog nooit voorgekomen.

Familiefotografie

Kunnen we je ook inhuren voor andere shoots?

Ja, dat kan. Naast bruidsfotografie en preweddings / loveshoots, maken wij ook veel familiefoto’s. Neem contact op voor meer informatie.

Maak jij ook familiefoto’s?

Familiefoto’s horen uiteraard bij een bruiloft. Ik heb hier altijd toffe ideeën voor. Wel is mijn advies dit maximaal 25 minuten te doen en goed te coördineren. Na 25 minuten is de kans groot dat jullie als bruidspaar niet meer spontaan op foto’s staan omdat je in een sleur terecht komt.

Een ander tof idee is een photobooth. Als bruidspaar kunnen jullie je ding blijven doen en zijn jullie niet verplicht om op alle foto’s aanwezig te zijn. Desondanks hebben jullie dan wel de foto’s van de gasten. Ook hierin kan ik adviseren. Een 2e fotograaf kan handig zijn als jullie veel waarde hechten aan familiefoto’s.

Levering & Bestanden

Wat mag ik met de digitale bestanden doen?

Na de bruiloft krijgen jullie alle digitale bestanden. Afhankelijk van de bruiloft zijn dit ongeveer 500 foto’s. Soms wat meer of minder. Ik tel ze nooit. Elke foto die ik goed genoeg vind ontvangen jullie. De foto’s zijn voor jullie eigen gebruik zoals social media of afdrukken. Wil je zelf ook nog een album maken, mag dit uiteraard ook. Ik zal hier zelfs nog tips in kunnen geven.

Wat niet toegestaan is, is om de foto’s zonder mijn goedkeuring te geven aan locaties en andere netwerkpartners.

Wanneer kunnen wij onze foto’s en albums verwachten?

Foto’s hebben jullie binnen 16 weken in huis. Maar het komt regelmatig voor dat dit veel eerder is. Na jullie selectie voor het album en goedkeuring van de layout hebben jullie je trouwalbum al binnen 8 weken in huis!

Willen jullie de foto’s super snel ontvangen? Je kunt ze binnen 3-5 werkdagen geleverd krijgen. Hiervoor worden onze externe editors in gehuurd. Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Kunnen wij de onbewerkte foto’s krijgen?

Jullie kiezen ons voor onze stijl. Dit zit ook in onze nabewerking. Raw bestanden mogen na 6 maanden van de oplevering van de foto’s gekocht worden voor 995 euro.

VRAGEN?

Stond jullie vraag er niet tussen? Of willen jullie checken of ik nog beschikbaar ben op jullie dag?