Faq – veel gestelde vragen

Hieronder vinden jullie bij een aantal veelgestelde vragen vast het antwoord

Waarom zouden wij voor jou moeten gaan Ashvin?
Ik maak op jullie dag(en) de meest fantastische foto’s die je je kan wensen! Afhankelijk van jullie persoonlijkheid en stijl zoek ik de juiste balans om een perfecte reportage neer te zetten. Daarnaast werk ik discreet wat voor jullie en de gasten erg handig kan zijn omdat ik niet steeds ”in de weg” loop. Tevens kom ik met tips en adviezen voor de dag en ben ik spontaan en ruimdenkend. Ook kom ik ook netjes gekleed en het liefst in de stijl / kleur van de bruiloft zodat ik zo min mogelijk op val. Wil je een prachtig en unieke tijdloze bruidsreportage, dan ben je bij mij op het juiste plek!
TOTAALFOTOGRAFIE staat voor topkwaliteit van A tot Z. Ik durf dit te bewijzen door als een van de weinige fotografen meer dan 200 bruiloften aan jullie te laten zien door middel van complete blogs, ipv. alleen de highlight foto’s en heb ik meer dan 15 echte trouwalbums voor jullie beschikbaar.

Wat onderscheid jou met andere trouwfotografen?
Waar sommige trouwfotografen zich voornamelijk richten op geposeerde foto’s zie ik mijzelf als de fotograaf die van spontane momenten houd (ook bij geregisseerde / geposeerde sessies). Omdat ik ook een fotojournalist ben (documentaire fotograaf) richt ik mij op het echte verhaal. Dit is tenslotte waar het om draait en hetgeen dat tijdloos is. Daarnaast ben ik een perfectionist, elke foto moet perfect zijn. Als jullie na de bruiloft de foto’s krijgen, zou je ervan op aan moeten kunnen dat je met je ogen dicht een willekeurige foto uitzoekt en deze perfect is. Daarnaast onderscheidt ik mij ook in mijn nabewerking. Ik werk niet met Photoshop of Instagram achtige filters, maar hou van nette tijdloze nabewerking met af en toe een vleugje zwart wit!

Wanneer moeten we jou boeken?
In 2016 zal ik helaas maar maximaal 24 bruiloften fotograferen. Ik heb besloten om niet meer te veel bruiloften aan te nemen zodat ik meer tijd voor jullie kan besteden aan mijn nabewerking en mijn kwaliteit daarmee kan vergroten. Wacht dus niet te lang want voor je het weet zit ik vol. Mocht ik alsnog volgeboekt zijn kan ik altijd een ander fotograaf adviseren. TOTAALFOTOGRAFIE heeft tevens ook diverse freelance fotografen in dienst die door Ashvin Ghisyawan zijn opgeleid en de zelfde stijl / werkwijze hanteren. TOTAALFOTOGRAFIE zal de nabewerking van alle foto’s (ongeacht fotograaf) zelf doen.

Hoe ga je om met andere foto- en videografen op de dag?
Ik ga er vanuit dat jullie een professionele videograaf hebben ingehuurd. Een professionele videograaf werkt discreet, staat niet in de weg en kan met minimale ruimte een mooie video maken zonder gasten in de weg te lopen. Ik heb hier geen problemen mee en kan hier zelfs advies in geven. Er zijn ook goede videografen die soms met 3 man komen filmen en kranen of railingen meenemen. Vaak draait de bruiloft dan minder om spontaniteit en meer om de videoreportage waardoor ze veel zelf coördineren. Als bruidspaar zal je momenten in scene moeten zetten of opnieuw doen. Het is de keuze aan jullie waar jullie van houden. Mochten jullie kiezen voor minder spontaan en meer geposeerd een videograaf die alles in scene zet, denk ik niet dat ik voor jullie de geschikte bruidsfotograaf ben. Veel spontane momenten verdwijnen waardoor er voor mij als journalistieke bruidsfotograaf minder emoties en spontane momenten valt te fotograferen. Gemaakte situaties zijn namelijk direct op het gezicht af te lezen. Mijn advies is dan ook een bruidsfotograaf te boeken die minder van het spontane verhaal is, maar meer van het hard geposeerde is zodat dit beter aansluit op de videografie of anders om. Natuurlijk kan ik hier ook in adviseren.

Wij trouwen in een donkere ruimte, hoe ga je hiermee om?
Zoals je in mijn portfolio kan zien, doe ik dit regelmatig. Het is mijn specialiteit om met minimaal licht een geweldige reportage neer te zetten. Mijn vaste assistent zal waar nodig lampen of flitsers plaatsen maar vaak is dit niet eens nodig. Uiteraard zal dit gebeuren op een manier dat niemand daar last van heeft. Hou er wel rekening dat als je in een donkere ruimte trouwt en je daar bewust voor kiest, de foto’s niet zo helder worden als op een warme zonnige zomerdag maar de sfeer zullen krijgen zoals jullie daar voor gekozen hebben.

Ik ben niet fotogeniek, hoe ga je mij fotograferen?
Natuurlijk wel! Iedereen is fotogeniek. Als jij durft jezelf te zijn op je grote dag beloof ik je dat je superfotogeniek bent ongeacht hoe je er uit ziet of wat je van je zelf vind! Ik kan dit zelfs bewijzen na het intake gesprek gratis in mijn thuis studio een mooie foto van je te maken 🙂

Werk je alleen?
Ik werk zelden alleen. Ik heb vrijwel altijd een assistent bij mij. Mijn assistent zocht ervoor dat mijn verlichting overal goed en consistent (geplaatst) is. Daarnaast kan hij indien nodig binnen 3 minuten professionele studioflitsers in elkaar zetten. Mijn assistenten en stagiaires zijn ervaren bruidsfotografen die ook een discrete werkwijze hebben. Zij zijn tenslotte door mij opgeleid en van afgestudeerd op de fotovakschool. 

Maak jij ook familie foto’s?
Familie foto’s horen uiteraard bij een bruiloft. Ik heb hier altijd toffe ideeën voor en doe dit vaak icm professionele belichting. Wel is mijn advies dit max. 10 minuten te doen en goed te coördineren. Na 10 minuten is de kans groot dat jullie als bruidspaar niet meer spontaan op foto’s staan omdat je in een sleur terecht komt. Een ander tof idee is een photobooth. Als bruidspaar kunnen jullie je ding blijven doen en zijn jullie niet verplicht om op alle foto’s aanwezig te zijn. Desondanks hebben jullie dan wel de (familie)foto’s van de gasten. Ook hier kan ik in adviseren.

Wat mag ik met mijn foto’s doen?

Na de bruiloft krijgen jullie alle digitale bestanden. Afhankelijk van de bruiloft zijn dit ongeveer 300 – 500 foto’s. Soms wat meer of minder. Ik tel ze nooit maar het zijn er in ieder geval genoeg om 6 – 10 trouwalbums vol mee te vullen. Elke foto die ik goed genoeg vind ontvangen jullie. De foto’s zijn voor jullie eigen gebruik zoals Social media of afdrukken. Wil je zelf ook nog een album maken, mag dit uiteraard ook. Ik zal hier zelfs nog tips in kunnen geven.

Welke camera’s gebruik je?
Op dit moment werk ik met 3x Canon 5D MKIII camera’s. Dit zijn DE high-end professionele camera’s van Canon. Ik werk altijd met twee camera’s en heb daarnaast een reserve mee. Daarnaast werk ik alleen met de beste lenzen die er zijn om zo scherp en zuiver mogelijke foto’s te leveren. Tevens ben ik ook een Canon Professional. Dit houd in dat mijn apparatuur elke 2 maanden door Canon wordt nagekeken en afgesteld. Mijn foto’s zijn altijd haarscherp en loepzuiver.

Komen mijn foto’s op je website?
De meeste klanten vinden mij of boeken mij aan de hand van de foto’s die zij op mijn website zien. Bloggen is voor mij essentieel ter voorbehoud van mijn werk. Ik ben dan ook blij dat 95% van mijn klanten graag willen dat ik de bruiloften blog. Daarnaast is het voor mij belangrijk dat ik foto’s ook mag insturen voor bijvoorbeeld wedstrijden. In mijn blog gebruik ik maar een klein gedeelte van de bruiloft foto’s (ongeveer 5%).
Een enkele keer komt het voor dat een klant om prive redenen niet wilt dat de foto’s geblogd worden. In het hoogseizoen, waarbij ik vaak meerdere aanvragen heb voor een dag, geef ik altijd de voorkeur aan een bruiloft die geblogd mag worden.

Hoe lang moeten wij je inhuren?
Dit is persoonlijk. De ene klant boekt mij vanaf het moment dat de bruidegom de bruid ophaalt tot het diner en de andere boekt mij vanaf het opmaken tot na de openingsdans. Dit geldt ook voor multiculturele bruiloften. De een kiest bijvoorbeeld tijdens een hindoehuwelijk vanaf de aankomst van de stoet tot de openings dans en de andere weer vanaf het aankleden van de bruidegom tot de afscheidsceremonie. Een gemiddelde boeking varieert tussen de acht en twaalf uur.

Waarom bied je alleen pakketten met albums aan?
Mijn product is pas af als je de beleving van jullie dag daadwerking kunt zien en voelen. Dit kan alleen middels een album. De ervaring leert dat dvd’s in kasten verdwijnen en dat het teveel moeite kost deze later weer in een dvd speler te doen. Een boek ziet er veel mooier uit en met de kwaliteit die ik lever komt jullie verhaal veel beter uit.

Kan je wat vertellen over je trouwalbums?
Ik lever zeer exclusieve albums. Mijn albums zijn handgemaakt en daarnaast zijn de afdrukken haarscherp en loepzuiver! Deze afdrukken komen niet uit een gewone printer, maar worden echt in een vaklab afgedrukt waarbij de kleuren helemaal op elkaar afgesteld zijn. Elk album heeft bij mij het ”wow” effect. Mijn albums komen uit het buitenland en de omslagen zijn gemaakt van sterk linnen, Italiaans leder of zelfs glas, echt hout en metaal. Albums worden binnen TOTAALFOTOGRAFIE zelf ontworpen. Voordat ik deze laat afdrukken, krijgen jullie altijd eerst de layout te zien om indien nodig correcties aan te brengen.
Ik lever diverse formaten albums, van vierkant 25x25cm tot zelfs 50x50cm! Het meest gekozen formaat op dit moment is bij mij 35x35cm. Ook liggende albums zijn mogelijk. Een gangbaar formaat is 30x40cm. Op dit moment heb ik ruim 15 digitale trouwalbums klaarstaan die jullie kunnen bezichtigen! Dit zijn niet alleen albums met highlights van bruiloften, maar ook met complete trouwreportages!

Wat moeten wij doen als je ziek word?
Ik ben zelden ziek. Als ik een keer ziek ben, zal ik toch op jullie bruiloft aanwezig zijn en eventueel met een backup fotograaf. Indien er echt overmacht is, zorg ik voor de aanwezigheid van een andere kick-ass fotograaf. Uiteraard alleen in overleg met jullie. Maar geen zorgen, want dit zal niet snel gebeuren.

 Hebben wij een probleem als je apparatuur het begeeft?
Nee, ik heb altijd twee camera’s + een reserve camera bij mij. Dit geldt ook voor mijn lenzen. Een aantal lenzen heb ik dubbel om ervoor te zorgen dat ik altijd een reserve lens heb. Tevens hebben mijn tweede fotografen ook altijd minimaal 2 camera’s bij zich.

Wanneer kunnen wij onze foto’s en albums verwachten?
Jullie trouwfoto’s hebben jullie binnen 12 weken in huis. Het komt regelmatig voor dat dit veel eerder is. Na jullie selectie voor het album en goedkeuring van de layout hebben jullie je trouwalbum binnen 4 weken in huis!

We willen je boeken, wat is de procedure verder?
Bel mij op of stuur een email en dan maken we een afspraak voor een intake gesprek. Een intake gesprek is bij een kennismaking gesprek. Ik wil gewoon weten wie jullie zijn en ik vind het belangrijk dat jullie weten wie ik ben. De klik en vertrouwensband is enorm belangrijk omdat ik (waarschijnlijk) de enige persoon ben die gedurende de dag constant bij jullie is.
Na de intake gaan jullie naar huis en denken rustig na over het gesprek. Niks is verplicht en ik werk niet met deadlines. Hou wel rekening dat ik niet aan reserveringen doe en daarom ook niet kan garanderen dat de dag nog beschikbaar is voor jullie. TOTAALFOTOGRAFIE krijgt ruim 300 aanvragen per jaar maar fotografeert maar max 25 bruiloften. Als jullie akkoord gaan hebben wij een overeenkomst en zal ik graag jullie bruiloft fotograferen.