HOE VET! Wij hebben gewoon een gemixte Hindoestaanse – Joodse bruiloft gefotografeerd. Een bruiloft vol emotie, kleur, cultuur en vooral ook een geweldige setting!

Het bruidspaar
Hoe tof was 2023 wel niet voor ons. Ondanks dat wij niet zo superactief waren op social media, hebben wij de een na de andere supertoffe bruiloft gefotografeerd. Zo ook de bruiloft van Jacob en Manisha. Een echte fusion / gemixte bruiloft tussen twee culturen. Special credits voor mijn klasgenoot Sharon van Ibalans met wie ik de opleiding systeemtherapie heb gedaan in Amsterdam. Zij heeft dit stel aanbevolen om mij te boeken als fotograaf.

Landgoed het Laer, Ommen
Jacob en Manisha komen uit Amsterdam! Naast onze hoofdstad is dit ook een van de grote multiculturele steden van Nederland. Het bruidspaar had alleen besloten om niet in Amsterdam te trouwen maar in Landgoed het Laer in Ommen.
Landgoed Het Laer is een prachtig landgoed gelegen in Ommen, Nederland. Het landgoed staat bekend om zijn historische betekenis en natuurlijke schoonheid. Het omvat een landhuis dat oorspronkelijk dateert uit de 17e eeuw en wordt omgeven door uitgestrekte tuinen, bossen en vijvers. Het Laer is een populaire bestemming voor wandelaars, natuurliefhebbers, geschiedenisliefhebbers maar vooral ook voor ons als trouwfotografen vanwege de combinatie van een rijke historie en schilderachtige omgeving. Het Laer is een plek waar natuur en geschiedenis samenkomen, waardoor het een waardevolle bestemming is in de regio Ommen. Dit soort locaties zijn weinig te vinden in de randstad.
De bruiloft met 2 culturen
Het is altijd bijzonder om verschillende culturen te fotograferen. Vooral als deze in Nederland plaatsvinden. Elke bruiloft is een verrassing. Welke gebruiken gaan er plaatsvinden, welke rituelen en culturele gebruiken? Dat is voor ons elke keer weer de vraag. Naast onze ervaring hebben wij natuurlijk ook veel hulp van weddingplanners, zoals in dit geval Emilva van Santewedding.
Het bruidspaar had er voor gekozen om vooral in het begin en tijdens het feest de culturen te benadrukken. Zo werd Manisha Hindoestaans traditioneel onder een doek begeleid door haar familieleden en dierbaren. Na de prachtige en emotionele ceremonie heeft het bruidspaar traditioneel zoals gebruikelijk is volgens de Joodse tradities een glas kapot getrapt dat gewikkeld zat onder een doek. De betekenis hiervan is dat er in een huwelijk zowel goede al minder goede tijden kunnen zijn.
Na de ceremonie vond er een fantastisch diner plaats op de buiten locatie. De tafelschikking en kleuren combinaties waren bijzonder mooi. Dit hebben wij niet vaak eerder meegemaakt.
In het avond begon het feest. En ook het feest werd afgewisseld met zowel Joodse als Hindoestaanse traditionele muziek.
Uiteindelijk was het ook gewoon een Westerse bruiloft waarbij iedereen zich bekend en vertrouwd mee voelde. Wij hebben genoten en kijken wederom terug naar een fantastische bruiloft. Één in zijn soort die wij nog veel vaker willen fotograferen.



































