Droombruiloft in het buitenland (Bali, Indonesië)

Droombruiloft in Bali

Vorig jaar vroeg Isabelle Hattink of ik met haar een droombruiloft in het buitenland, Bali (Indonesië) wilde fotograferen!

Isabelle is een zeer goede vriendin van mij. Samen hebben wij o.a. de Fearless Foundation in Texas gevolgd en de Balls Out Workshop van Twomann Studio in Phuket Thailand. Isabelle en ik zijn in het verleden vaker elkaars secondshooter geweest. We waren dus al gewend om met elkaar te werken.

Hoe vet is het dat ik word gevraagd door de enige echte ”Belle” die op dit moment de beste trouwfotografe ter wereld is, om mee te gaan voor deze droombruiloft.

Locaties in het buitenland

Wat voor ons echt bijzonder was, was dat je in het buitenland prachtige locaties hebt. De echte droomplekken! Zo hadden we in Bali, zon, zee, strand en heel veel natuur. Zelf word ik altijd heel ontspannen als ik tot in de verte de horizon kan zien.

Hier in Nederland heb je ook prachtige locaties maar helaas is het bijvoorbeeld in de Randstad erg volgebouwd en is de kans op een vrije horizon vrij klein. In Bali, heb je werkelijk de meest fantastische trouwplekken met bergen of de jungle als achtergrond.

Waar op te letten als je in het buitenland trouwt?

Trouwfotografie in het buitenland en met name Aziatische landen, vergt veel voorbereidingen. Zo zat onze tassen vol met muggenspray en moesten we serieus uitkijken dat we niet op een Boa Constrictor of een van de vele soorten hagedissen liepen (wat meer liefst 2x gebeurde).

De dochter van Isabelle en ik hebben zelfs meegemaakt dat er een vleerhond boven ons vloog. Als je denkt dat vleermuizen eng zijn, moeten jullie eens voor de grap googlen maar ”flying fox” in Indonesie. Eng, maar SPECTACULAIR!

De bruiloft zelf en de verschillende religies

De bruiloft was uniek! Zo had dit stel uit Jakarta besloten om in Bali te trouwen vanwege de locaties. De kleurthema was zwart en dit is niet iets wat je snel ziet. Tevens was het bijzonder om te zien dat dit Islamitsch stel ervoor gekozen hadden om een hindoe-priester in te huren als rainstopper! Of dat gewerkt had, laat ik in het midden 😉

Voor ons was het niet anders betreft werkwijzen. Het was nog steeds erg hard werken, maar dat zijn wij gelukkig gewend. De bruiloft was toegankelijk en erg ontspannen.

Als klap op de vuurpijl besloot het bruidspaar en de gasten, na een aantal borreltjes, het zwembad in te springen.

Vakantie in Bali

Het leuke van dit soort bruiloften is dat wij er vaak direct een vakantie aan vast plakken. En dit was wederom een succes! Isabelle en ik zijn echte avonturiers en komen vaak tijd te kort. Onze aanhang had ook flink genoten.

Wat wij hier hebben meegemaakt was echt bijzonder! Van slangen in het wild, tot het aaien van mijn droomvogel de Palmkaketoe, gestoken worden door een Dengue mug tot zelfs een vulkaan uitbarsting!

Dit was een bruiloft die wij nooit zullen vergeten. Ik zal Isabelle Hattink voor altijd dankbaar zijn, dat zij mij mee genomen had naar deze bruiloft.

Wil je ook dit soort trouwfoto’s?

Home » Portfolio & Blog » Droombruiloft in het buitenland (Bali, Indonesië)