Bruidsfotografie Arendshoeve Aalsmeer | Ashvin & Tapashia

Hindoestaanse bruiloft fotograferen

Ik mocht de hindoestaanse bruiloft fotograferen van mijn neefje en tevens naamgenoot Ashvin & Tapashia. Ashvin & Tapashia zijn twee keer getrouwd. Een keer volgens de hindoeritus en een keer volgens de wet. Beiden bruiloften zijn groot gevierd. Als hindoestaanse trouwfotograaf heb ik de eer om heel veel locaties te mogen zien bij hindoestaanse bruiloften. Vandaag was het de beurt aan de Arendshoeve in Aalsmeer. Deze locatie wordt ook wel de Garden of Amsterdam genoemd. Een hele bijzondere locatie aangezien het eigenlijk een soort van plantenkas is. Er vinden hier steeds vaker bruiloften plaats, maar vaak zijn dit wettelijke, westerse bruiloften. Zo was een van mijn eerste wettelijke bruiloften 8 jaar geleden ooit ook in de Arendshoeve.

Een hindoestaanse bruiloft in zo een setting is nogal een uitdaging. Dit bruidspaar stond er niet alleen voor en had gelukkig hulp van een zeer goed decoratie bedrijf.

bruidsfotografie arendshoeve

Londa ki nach / Nachania

 

Jeanine en ik begonnen met de fotografie bij Ashvin thuis. Iedereen zag er prachtig uit en de sfeer was fantastisch. Ashvin werd traditioneel aangekleed door zijn zwager Kishan. Kishan kende ik weer goed aangezien ik zijn bruiloft een paar jaar geleden ook heb gefotografeerd. Uiteraard was dit spektakel compleet met een ”nachania / londa ki naach”.
Het einde van deze ceremonie was erg emotioneel. De moeder van Ashvin is een paar jaar geleden overleden en aangezien de moeder altijd een belangrijke taak heeft bij deze bruiloften, was dit heel emotioneel.

 

Arya Samaj Hindoestaanse bruiloft

 

De stoet vertrok van Rotterdam naar de Arendshoeve. Daar aangekomen keken wij echt onze ogen uit. Het decoratie bedrijf had de aankleding echt heel mooi gedaan.
Nadat iedereen plaatsgenomen had, begon de bruiloft. Binnen het hindoeïsme heb je twee grote stromingen. Dit betrof een Arya Samaj hindoestaanse bruiloft. De Arya Samaj stroming gaat uit van het hindoeïsme zoals dat verteld word in de Veda’s, de heilige geschriften volgens het hindoeïsme. Het verschil met deze stroming en de Senaten stroming is dat de bruiloft direct met zijn tweeën begint.
De bruiloft werd voltrokken door de vrouwelijke Pandita Prija Jaipal.

 

Mandap / Maroh

 

Het bruidspaar zag elkaar tegelijk in de Mandap / Maroh (tempel op locatie). Dit was een prachtig moment en het publiek genoot er van. Ik vond het indrukwekkend om in deze locatie alle kleuren zo te kunnen zien. Iedereen zag er prachtig en kleurrijk uit.
Na de ceremonie werd er flink gegeten. Het eten bij dit soort bruiloften is altijd lekker en is er voor alle gasten.
Na het eten begon het feest. Niet alle bruidsparen krijgen de kans om te feesten bij hun bruiloft. Vaak zijn er minimaal 400 gasten aanwezig die het bruidspaar willen fotograferen of feliciteren en voor je het weet is de bruiloft afgelopen. Bij deze bruiloft zijn er echt momenten in gepland voor het bruidspaar om te mogen feesten. Zo was Ashvin zelf onderdeel van een flashmob! Te vet om mee te maken! Ik kan weer uren doorpraten over deze bruiloft en dit stel, maar dat bewaar ik voor de volgende blog. Ik heb namelijk ook hun wettelijke bruiloft gefotografeerd.

bruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoevebruidsfotografie arendshoeve

 

Bruidspaar: Ashvin Boeddha & Tapashia Thakoersingh
Fotograaf: Ashvin Ghisyawan & Jeanine Schuil TOTAALFOTOGRAFIE
Videograaf: The Dreamers / Yael & Hugo
Locatie: De Arendshoeve / Garden of Amsterdam
Decoratie: Your wedding creators

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu