Bruidsfotografie apparatuur – Canon 5D Mark III & lenzen

Bruidsfotografie apparatuur; TOTAALFOTOGRAFIE werkt op dit moment met de Canon 5D Mark III

Waarom is de Canon 5D Mark III de beste bruidsfotograaf camera?

De Canon 5D Mark III wordt doorgaans gebruikt door TOTAALFOTOGRAFIE bij trouwreportages. Deze full-frame camera is daar zeer geschikt voor omdat deze omschreven kan worden als werkpaard en zeer krachtig is gebouwd. Het materiaal van deze camera is van hoge kwaliteit en ligt makkelijk in de hand, zodat het aan het eind van een lange dag nog steeds prettig is om hem vast te houden. Ook bezit zij goede schokbrekers en is (in combinatie met L-serie lenzen) spatwaterdicht, hierdoor kun je, terwijl het regent, de reportage voortzetten.

De voordelen

De camera is makkelijk te bedienen, door de opbouw van het menu en de aanwezige knopjes. Ook is de levensduur van de batterij erg goed, en met de batterij grip kun je garanderen dat je op de trouwdag niet met een lege accu staat.

Naast de hoge kwaliteit van het uitwendige heeft deze camera ook uitstekende nauwkeurigheid in kleurtinten, heeft hoge kwaliteit beelden en een zeer scherp LCD scherm door de hoge resolutie. Hierdoor is het ook mogelijk om tussendoor enkele foto’s te laten zien aan het bruidspaar. Wat misschien nog wel het meest belangrijk is aan de Canon 5D Mark III is het nieuwe autofocus systeem. Dit systeem is afgeleid van de Canon 1D X en heeft 61 AF punten. Ze bedekken meer van het full-frame gebied dan bij de voorgaande 5D modellen.

In de camera zitten 2 geheugensloten (1x SD en 1x CF), zodat er op de bruiloften onophoudelijk kan worden gefotografeerd. Er ontbreekt daardoor uiteindelijk geen enkel moment voor het bruidspaar. Door de aanwezigheid van de hoge ISO waarde kan deze camera tijdens bruiloftsfeesten nog steeds hoge kwaliteit foto’s leveren. De Canon 5D Mark III heeft een maximale sluitertijd van 1/8000, hierdoor is deze camera geschikt om met een lens met diafragmavoorkeur 1.2, te fotograferen tijdens fel zonlicht zonder dat het beeld overbelicht is.

Lensen

Wanneer je in het bezit bent van de Canon 5D Mark III kan de Canon EF 85mm f/1.2L II USM niet ontbreken in de cameratas van de bruidsfotograaf! Door deze lens worden beelden gecreëerd die je onderscheiden van een amateur fotograaf. Door deze combinatie camera/lens kunnen er prachtige foto’s worden gemaakt in felle zonnestralen. Met deze lens heb je de mogelijkheid om ongelooflijk mooie bokeh toe te passen in een foto.

De lens is 1.6x sneller dan zijn voorganger, daarom is deze lens uitermate geschikt voor snelle momenten of snelle acties. Tevens heeft deze lens de grootste diafragma die Canon als eerste heeft gemaakt.

Met deze lens heb je de mogelijkheid om op een acceptabele afstand van de te fotograferen personen te staan, zodat je journalistiek kan fotograferen. Hierdoor creëer je een ontspannen reportage. Als bruidsfotograaf loop je relaxed rond bij het feest, en pak je de momenten om te fotograferen, zonder dat de personen zich bewust zijn dat ze voor de lens staan.

Conclusie: Deze lens is in combinatie met de Canon 5D Mark III een WERELDLENS!

Ook de lens Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS II USM is goed te gebruiken in combinatie met de Canon 5D Mark III voor een bruidsfotograaf. Hiermee creëer je indrukwekkende hoge kwaliteit beelden. Deze lens bezit een 4-stop beeld stabilisatie: de camera beweegt, maar automatisch stabiliseert het beeld. Ook kan deze lens zich ontzettend snel scherpstellen. En dit scherpstellen is niet scherp, maar dan super scherp. Je hebt een ver zoombereik, waardoor je de mogelijkheid hebt om gebeurtenissen/momenten aan de andere kant van de zaal vast te leggen door deze lens.

Naast alle technische kanten heeft deze lens een robuuste bouw, sterke lens, sterk materiaal en uitstekende bouwkwaliteit. Ook uitwendig is deze lens gewoon zeer goed te noemen.

 

 

Canon-24-70mm-Lens-Comparison-with-Hood

Canon-70-200mm-L-Lenses-With-Hoodsheader

 

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *