Bruidsfotograaf Trouwfotografie Nabat in Vlaardingen, Vivaah en shaadi

Kleur, detail, zwart wit, emotie, liefde, prachtige trouwkleding, lekker eten, FEEST oftewel alle ingrediënten voor het geweldige hindoe vivaah shaadi huwelijk van Ashvind & Umesh.

Enig tijd geleden kreeg ik bezoek van Ashvind, Umesh en de superaardige moeder van Ashvind. Dit bruidspaar zou 2x trouwen. Zo wel Hindoestaans / Indiaas (Shaadi) als als de wettelijke bruiloft.
De Vivaah / Shaadi begon voor mij als fotograaf bij Umesh thuis. Umesh werd intussen opgemaakt door haar vriendin en gelukkig mocht ik dit vast fotograferen. Na dat wij nog wat familie foto’s hadden gemaakt, vertrok ik vast naar de prachtige zaal Nabat in Vlaardingen. Nabat is een nieuwe zaal welke opgericht is door een Afghaanse crew. Superaardige mensen en een geweldige service. Zo kreeg ik als fotograaf direct de meest gunstige parkeerplaats aangewezen en hielp een van de beheerders mij zelfs met de shoot. Daarnaast is de zaal gewoon ook echt prachtig (zie foto’s). Dus mocht je in de buurt van Rotterdam / Vlaardingen trouwens, is het zeker de moeite waard om hier te kijken.

Inmiddels was ik dus aangekomen in de zaal. Ik keek mijn ogen uit. Wat een zaal en wat een reflecties. En natuurlijk nog belangrijker, wat een licht! Als vivaah en shaadi fotograaf, is licht natuurlijk essentieel voor mij. Terwijl ik mijn tas aan het uitpakken was, kwam het camerateam Mike en Jenny Partojimedo al aan en werden ze geassisteerd door cameraman en fotograaf Sjonnie Partapsingh van WBS Media. Naast dat dit een leuke bruiloft zou worden zou het dus ook vet gezellig worden omdat mijn nouwe samenwerking partners voor deze dag ook goede kennissen waren. Terwijl ik dus (nog steeds) alles aan het klaar zetten was, zal ik wederom een bekende. Namelijk Rakesh Mahes, een van de drummers van de volgens mij nieuwe band, Mumbai Beats. Rakesh is tevens ook drummer en man van de bekende artiest Pravini. Natuurlijk zag ik nog veel meer bekenden. Zo bleek een oude jeugdvriend van mijn Awinash Nunda ook echt directe familie te zijn van van Ashvind. Tevens zag ik nog een stel (Varsha en Adjai) waar ik een loveshoot mee had gedaan vorig jaar. SUPERGEZELLIG DUS!

Ik keek echt mijn ogen uit. Het bruidspaar had gekozen voor een zelfgemaakte Mandap. Een Mandap is een soort van kleine tempel welke geplaats word in de trouwzaal waar het hindoestaanse trouwen, oftewel Shaadi Vivaah plaatsvindt. Terwijl ik dit aan het fotograferen was, hoorde ik een enorm kabaal. Dat kon maar een ding beteken. Ashvind was gearriveerd. En inderdaad. Ashvind kwam aan in een dikke mercedes, begeleid door een tassa band. Een tassa band is een soort van drum / brass band bestaande vaak uit max 6 personen. Ashvind zag er gelukkig en verliefd uit! En dat was hij natuurlijk ook, want toen ik hem dat zei (hoop niet dat hij dat vergeten is 😉 ), keek hij nog gelukkiger.

De eerste rituelen begonnen en Ashvind werd hartelijk verwelkomd door de nichten en tantes van Umesh. Volgens mij kreeg hij aardig wat zoetigheden binnengepropt en ergens was ik al jaloers. De hapjes zagen er heerlijk uit 😉
Kort na de eerste ceremonie, kwam Umesh aan. Ik had haar al natuurlijk gezien, maar om een indiase bruid (Umesh is Indiaas) zo te zien lopen met haar trouwkleding, was toch wel erg spectaculair. Terwijl Umesh begeleid werd door haar broers / neven, nam Ashvind al weer plaats op een andere stoel. De eerste cermonie begon en voor ik het wist was dit hindoestaanse shaadi vivaah huwelijk al weer voltooid.

Na het huwelijk trok het bruidspaar zich nog terug om even uit te rusten. De ijdele Ashvind was natuurlijk eerst een half uur met zijn haar bezig ;). Na dat er nog een persoonlijk moment was waar Ashvind, Umesh een ”Mangal Sutre” omdeed (een soort van Indiase trouwketting). Daarna was het tijd voor de openingsdans en feest. EN HOE! Zelfs het bruidspaar ging helemaal los. Na het feest zat het er voor mij helaas al weer op. Gelukkig mag ik dit geweldig stel WEER fotograferen. Namelijk op hun burgelijke dag! Houd mijn facebook in de gaten voor de trouwfotografie en bruidsfotografie sneak previews.

trouwfotografie vivaah in Najat Vlaardingentrouwfotografie vivaah in Najat Vlaardingentrouwfotografie vivaah in Najat Vlaardingentrouwfotografie vivaah in Najat Vlaardingentrouwfotografie vivaah in Najat Vlaardingentrouwfotografie vivaah in Najat Vlaardingentrouwfotografie vivaah in Najat Vlaardingentrouwfotografie vivaah in Najat Vlaardingen

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.