Bruidsfotograaf op de Canon Eos Lens Discovery 2014

EVEN SERIEUS!!! Dan word ik door Canon Nederland gevraagd of ik als bruidsfotograaf op de EOS Lens Discovery een Bruidsfotografie workshops wil geven. HOE VET IS DAT! Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik de gelukkige mocht zijn uit de velen bruidsfotografen die Nederland heeft! Wat een eer!

Het begon allemaal een aantal maanden geleden. De PA Marketing Director van Canon Nederland belde mij op met de vraag wat ik ervan zou vinden om dus workshops te geven. Het eerste wat ik dacht was, ”wie houd mij nou voor de gek”? Toen ik dus hoorde dat dit echt geen grapje was, baalde ik ontzettend dat ik in eerste instantie niet beschikbaar zou zijn. Ik zou namelijk een bruiloft hebben op 17 mei. Nadat ik te horen kreeg dat de bruiloft voor mij kwam te vervallen, wist ik dat het voorbestemd was voor mij om op de eos lens Discovery te kunnen staan! Yesss!:D

En toen… Het begon allemaal met een enthousiaste Facebook bericht. Ik kreeg daar ruim 700 likes op! Wat een positiviteit!  Meer dan 700 mensen leefden met mij mee en dat gaf mij heel wat extra energie! Een aantal weken voor het event begon ik met het bij elkaar sprokkelen van de foto’s. Mijn idee was namelijk om met een slideshow te beginnen. Nu had ik net een maand er voor al een slideshow gemaakt met de ‘best of 2013’.

Eén van de collega fotografen die ik altijd feedback vraag bij fotografie gerelateerde onderwerpen is Isabelle Hattink. Isabelle gaf mij zeer goed feedback waardoor ik mijn slideshow nog kon fine-tunen. Intussen was Corinne Delis mijn sheets aan het doornemen en zo had ik in een korte tijd een leuke, maar vooral ook leerzame seminar in elkaar gezet.
Een aantal weken voor de workshop was ik bij mijn ouders thuis. Mijn zusje, Janita, en haar vriend , Jeroen,  waren er ook en ik vertelde ze het goede nieuws. Ik maakte tevens een grap of Jeroen mij wilde assisteren. Tot mijn verbazing zei hij serieus ”ja”! Dit zou mij enorm helpen.
Mijn ouders, vriendin Soraya, Janita en Jeroen zijn de mensen die mij altijd gesteund hebben in mijn fotografie.

Ik kreeg van iedereen de vraag of ik nerveus was. Ik zou immers voor gigantische groepen staan en misschien wel veel kritische vragen krijgen. Ik was tot ieders verbazing totaal niet nerveus. Ja, een gezonde spanning was er natuurlijk wel, maar ik ben het inmiddels gewend om voor grote groepen presentaties te houden.

En dan was het zo ver! Ik zou zaterdag 17 mei en zondag 18 mei in totaal 4 workshops geven. De eerste workshop begon al direct goed! Een volle zaal. De tweede workshops was nog drukker! Er waren zelfs mensen die zich niet opgegeven hadden, maar toch naar binnen geglipt waren! Ook kreeg ik een zeer aangename verrassing, namelijk een aantal bekenden uit mijn eigen netwerk waren ook aanwezig. Collega bruidsfotografen en vrienden als Ashwin Bihari, Lorence Marsdin, Sudhier Nannan, Sunny Jagessar, Raul Nijhorst en zelfs een oude klant van mij, wiens bruiloft ik had gefotografeerd, kwamen mij supporten! Na het bekijken van de slideshow kreeg ik al een luid applaus! Dit was voor mij echt een ‘brok in de keel’- moment! Ook de derde en vierde workshops waren vet!
Na elk workshop ging er een grote groep met mij mee om dan ook daadwerkelijk een bruidspaar te fotograferen. Wat een talenten liepen hier rond! Met de juiste insteek en apparatuur kan Nederland zo weer een aantal zeer goede bruidsfotografen rijk zijn!

Naast alle toffe contacten die ik gelegd heb, kreeg ik tevens superveel goede reacties over mijn trouwalbums. Ik had 10 demo-albums meegenomen die de cursisten mochten bekijken.
Echt tof! Een van de meest bijzondere gebeurtenissen was toch wel dat Melissa Stroobach, één van de modellen van de Fashion en Portretworkshop, helemaal naar de 10e verdieping toe kwam om te vragen of ik haar wilde fotograferen. Zij was opgemaakt door Carlijn Hendriks Ook dit vond ik echt een eer, dat ik, als Bruidsfotograaf, gevraagd word of ik van een model een aantal portret foto’s wilde maken. Hier zei ik natuurlijk geen NEE tegen!

Ik heb gewoon zoveel toffe dingen meegemaakt het afgelopen weekend, waardoor ik hier nog uren over door kan schrijven!

In de onderstaande slideshow zie je enkele foto’s gemaakt door mijn cursisten.  Tussen alle drukte door heb ik gelukkig ook nog een aantal foto’s kunnen maken.
Om een indruk te krijgen hoe vet het afgelopen weekend is geweest, scroll dan gauw door naar beneden! Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties! Onderaan de blog kunnen jullie reageren

 

Foto’s van een aantal cursistenBruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014

Mijn eigen foto’s  

Mijn stand Iedereen gefocussed op mijn slideshow 🙂   Een van de groepen mochten hier oefenen met het fotograferen van het bruidspaar.   Een van mijn modellen bruid! Uiteraard schoot ik vanaf de zijlijn mee. Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014   De bekende Melissa Stroobach Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014   Over precies 2 min gaat mijn workshop beginnen Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014Bruidsfotograaf bij Canon Eos Lens Discovery 2014

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.