Bruidsfotograaf Chinese bruiloft | Den Haag Jae-Li en Kin Mann

Na alle Hindoestaanse, Nederlandse, Pakistaanse, Iranese, Irakeze en Turkse bruiloften mocht ik als multiculturele bruidsfotograaf vandaag weer een Chinese bruiloft fotograferen. Voor mij was het weer een tijdje geleden dat ik een Chinese bruiloft had gefotografeerd. Wat zijn dit ontzettend toffe bruiloften!
Voor degene die nog willen weten wat een Chinese bruiloft precies is, kan nog deze blog lezen.

Chinese bruiloften staan bekend om kleur en cultuur. Een kleur die overal terug komt is bijvoorbeeld de kleur rood! En laat dat nou net een van mijn favoriete kleuren zijn 🙂 Daarnaast zijn er een aantal gebruiken zoals de thee ceremonie en het geven van de bruidsschat. Het meest bijzonder is voor mij toch wel de solidariteit. Het een-zijn met zijn allen. Geweldig om dit op spiritueel niveau te mogen ervaren!

De dag begon voor mij bij het bruidspaar thuis. Het bruidspaar was al klaar en op het moment dat wij aankwamen begonnen we meteen met de thee ceremonie. De Thee ceremonie is een ritueel wat bij veel Chineze bruiloften toegepast wordt. Het bruidspaar knielt voor de ouders en grootouders en bieden deze een kopje thee aan en zeggen de text: ”pa, ma, of opa, oma, drinkt u alstublieft deze thee. De ouders en grootouders accepteren deze en bieden het bruidspaar een rode enveloppe aan (vaak met geld) om hen op deze manier een mooi en gelukkig toekomst te wensen.

Na de Thee ceremonie was het tijd om naar de volgende locatie te gaan, namelijk het superbekende stadhuis in Gouda. Ik blijf het zeggen maar het stadhuis in Gouda blijft gewoon een van de tofste plekken! Midden in een superdrukke buurt staat het geweldig oud gebouw. Het is dan niet onbegrijpelijk dat er zoveel mensen stoppen om daar een foto van te maken.

De ceremonie was erg leuk en bijzonder. Na de ceremonie hebben we nog wat foto’s gemaakt voor het stadhuis en toen was het tijd om wat foto’s te maken. Deze hebben we gedaan in het hotel waar het bruidspaar verbleef (World Hotel Bel Air) in Den Haag. Daarna vertrokken we naar het bekende Clingendael om daar nog wat foto’s in de buitenlucht te maken en toen was het tijd om te eten! Het eten gebeurde in prachtig traditioneel Chinese restaurant midden in Chinatown van Den Haag. Wij vonden het super dat wij behandeld werden als gasten en ook gewoon mochten mee eten! En Chinezen in een restaurant eten echt hele bijzondere dingen! Dat wilde ik natuurlijk mee maken 🙂
Na het eten hebben we nog wat familie foto’s gemaakt en wat felicitaties gefotografeerd. Daarna was het tijd om weer naar huis te gaan. Voor mij was dit wederom een supermooi en bijzonder huwelijk! Ik hoop vaker Chinese bruiloften mee te mogen maken, want dit is echt vet!

bruidsfotograaf chinese bruiloftbruidsfotograaf chinese bruiloftbruidsfotograaf chinese bruiloftbruidsfotograaf chinese bruiloftbruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografiebruidsfotograaf chinese bruiloft totaalfotografie

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.