Bruidsfoto Award 2015 | Nominatie TOTAALFOTOGRAFIE

WHAAAAAAAAA IK BEN BLIJ 🙂

Voor de derde keer op een rij ben ik genomineerd voor de Bruidsfoto Award! Dit keer de Bruidsfoto Award 2015 en wel met een heel bijzondere foto!

Voor degenen die het nog niet kennen hierbij wat achtergrond info. Bruidmedia is de grootste en bekendste trouworganisatie in Nederland en organisator van de BFA. Ze geven onder meer het bekende trouwmagazine Bruid en Bruidegom uit waar de Bruidsfoto Award een initiatief van is.

In tegenstelling tot sommige andere bruidsfotografie wedstrijden kan iedere professionele trouwfotograaf foto’s voor de BFA insturen. Je hoeft dus nergens lid van te zijn. Dit resulteert daarom ook in een aantal duizend inzendingen per jaar. In 2013 was ik genomineerd in de categorie Styling en Sfeer met deze foto: foto

In 2014 wederom een nominatie èn won ik de Bruidsfoto Award in de categorie Bruid en Bruidegom. Leuk weetje: de categorie met de meeste inzendingen! Dit was de winnende foto

En dan nu 2015!!! Genomineerd met een geweldige journalistieke foto die mijn werk toch wel typeert. TOTAALFOTOGRAFIE staat namelijk voor tijdloze journalistieke foto’s met een vleugje romantiek. Puur, zonder teveel bewerking of dingen erbij toveren die er niet zijn. En dat is nou net waar ze bij de BFA ook van houden! Ik ben dan ook supertrots op onderstaande foto.

Inmiddels heb ik veel vragen gekregen over wat er nou eigenlijk op deze foto gebeurd. De foto illustreert een Surinaams / Hindoestaanse bruiloft. Heb je zo een bruiloft meegemaakt dan weet je dat het feest ontzettend belangrijk is. De bruiloft van D & M was een geweldig feest. Naast de super goede band was er ook een goede DJ en werd er van begin tot eind gedanst.

Bij een soort dans battle tussen beiden families wilden de neven dat de bruidsjongen zou zingen! Deze wilde wegrennen maar werd tegengehouden door de familie. Het resultaat was een enorme maar zeer gezellige chaos. Iedereen ging los en compleet uit hun dak!

Zelf vind ik het echt vet dat ze een zwart wit foto hebben uitgekozen. Sinds de dag dat ik fotografeer hou ik van zwart wit. Het maakt een verhaal extra tijdloos en leidt bij veel en felle kleuren minder af.

Na deze nominatie die voor mij al fantastisch is, hoop ik natuurlijk in mei ook de award binnen te slepen. Duimen jullie mee?

En ik zou het SUPERTOF vinden als jullie zouden laten weten wat jullie van de foto vinden, alvast bedankt!!

Bruidsfoto Award 2015 | Nominatie TOTAALFOTOGRAFIE

 

 

En dan nog de officiele oorkonde 🙂

Bruidsfoto award

Add a comment...

Your email is never<\/em> published or shared. Required fields are marked *

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.