Kleurrijke en ontspannen bohemian bruiloft in Maarssen

WOEHOEEEEEE!!

Weer een bohemian bruiloft! En dan nog wel van Damian en Femke! Damian is mijn oude klasgenoot met wie ik vroeger in mijn jongere jaren op de havo heb gezeten. Jaren daarna ben ik Damian nog wel eens tegengekomen op een boksschool waar hij fanatiek trainde. En nu mocht ik zijn bruiloft vastleggen!

Een echte bohemian bruiloft met veel kleur! De bruiloft van Damian en Femke vond plaats in het mooie Maarssen.

Wat is een bohemian bruiloft?

Een bohemian bruiloft, ook wel bekend als een boho bruiloft, is een stijlvolle en informele bruiloft die geïnspireerd is op het bohemian (boho) levensstijlconcept.

Het is een bruiloftsthema dat populair is geworden vanwege de nadruk op natuurlijke elementen, eenvoudige elegantie en een ontspannen sfeer. Zo zie je bij onze bruiloft veel planten en bloemen.

Bij een bohemian bruiloft draait alles om een gevoel van vrijheid, individualiteit en creativiteit. De focus ligt op een relaxte en ongedwongen sfeer, waarbij de natuur een belangrijke rol speelt. De bruiloft vindt vaak plaats in een buitenomgeving, zoals een tuin, strand, bos of weiland.

Hoe ziet een bohemian bruiloft eruit?

Veel natuurlijke materialen en bloemen

Kenmerkend voor een bohemian bruiloft zijn natuurlijke materialen, zoals hout, kant, linnen en bloemen. Er wordt veel gebruik gemaakt van aardse kleuren, zoals verschillende tinten bruin, groen, wit en crème.

Bloemen spelen een belangrijke rol en er worden vaak wilde bloemen en boeketten gebruikt. Ook veren, linten en macramé kunnen worden gebruikt als decoratie.

Trouwkleding

De bruid en bruidegom kleden zich vaak in een bohemian stijl, met luchtige en losvallende jurken voor de bruid en casual kleding met natuurlijke materialen voor de bruidegom. Het haar van de bruid kan losjes worden opgestoken of in een vlecht worden gedragen, vaak versierd met bloemen of een bloemenkrans.

Setting en decoraties

De ceremonie bij een bohemian bruiloft heeft meestal een informeel karakter, met een natuurlijke setting en natuurlijke decoraties. Er kunnen bijvoorbeeld kleden, kussens en lage zitplaatsen worden gebruikt in plaats van traditionele stoelen.

De receptie kan worden gehouden in een tent, een sfeervolle binnenruimte of in de buitenlucht onder een open hemel.

Een ontspannen en intieme sfeer creëren

Over het algemeen draait een bohemian bruiloft om het creëren van een ontspannen en intieme sfeer, waarbij natuurlijke elementen en een vleugje mystiek samenkomen.

Het is een bruiloftsthema dat perfect is voor stellen die houden van een informele en romantische sfeer in de vrije natuur.

Kleurrijke foto’s

Sommige bruidsparen houden van een oudel, vintage-achtige stijl met betrekking tot de foto bewerkingen, maar wij laten alle kleuren er uiteraard uitknallen zoals kenmerkend is voor onze tijdloze stijl:

Wil je ook dit soort trouwfoto’s?

De bruiloft van Damian en Femke was heerlijk! Ondanks het slechte weer zagen we alle aspecten van de bohemian bruiloft terug. De ongedwongen sfeer maakte dat wij in alle rust hele gave beelden konden maken en emoties konden vastleggen.

Home » Portfolio & Blog » Kleurrijke en ontspannen bohemian bruiloft in Maarssen