Anisha & Vikash trouwen op zijn Hindoestaans

 

Anisha & Vikash trouwen Hindoestaans – Vivah Sanskaar

 

WOOEHOEEEEEEE! Ook Anisha & Vikash zijn getrouwd! 2019 was voor ons het jaar waarin wij heel veel Hindoestaanse bruiloften hebben gefotografeerd. Waar wij in 2018 van de 45 bruiloft maar 4 Hindoestaanse bruidsparen hadden, hebben wij in 2019 maar liefst 19 Hindoestaanse bruiloften gefotografeerd! Ook Anisha & Vikash zijn op zijn Hindoestaans getrouwd (Vivah Sanskaar). Deze bruiloft kenmerkte zich met kleur, emoties, prachtige momenten en heel veel feest!!!
Voor de trouwe volgers heb ik nog wat foto’s van hun wettelijke serie geplaatst. Deze zal ik niet bloggen omdat er nog veel andere bruiloften klaarliggen om geblogged  te worden.

hindoestaans trouwen

Vertrouwen in TOTAALFOTOGRAFIE

Anisha & Vikash komen net als ik uit regio Utrecht. Wij hebben een gedeelde netwerk waardoor het voor hun makkelijk was om voor TOTAALFOTOGRAFIE te kiezen. Daarnaast was Anisha al lang fan van mijn werk en had zij ontzettend veel vertrouwen in mij, wat ik een enorme eer vind.
Deze bruiloft zou eigenlijk in 2018 plaatsvinden, maar vanwege een tragische gebeurtenis in de familie, was de bruiloft verplaatst naar dit jaar. Ik heb superveel respect voor dit stel, hoe zij de overledenen toch veel eer en respect hebben gegeven op deze bruiloft.

hindoe bruid

Dulha Parche & Londa ke Nach / Nachania

De bruiloft begon voor mij in mijn eigen dorp De Meern. Daar woonde Vikash en daar vond de ”Dulha Sapre” plaats. Dit is het traditioneel aankleden van de bruidegom. Vaak gebeurt dit met veel feest en een ”londa ke nach / nachania”. Dat is een man die zich als vrouw verkleed en speciaal ingehuurd word voor extra feest en vermaak.
Dit gaat ook vaak gepaard met veel emoties. Vanwege de ”oude” tradities gaat de moeder vaak niet mee naar de bruiloft, wat veel emoties met zich mee brengt.

Fotograferen met Mariska van het Fotohuisje

Mijn secondshooter van deze dag was Mariska Honig van Het Fotohuisje. Mariska ken ik al een tijdje en we hadden al vaker afgesproken om een keer met elkaar mee te lopen. Naast dat Mariska een fantastische persoon is met heel veel energie, zal ik het moment nooit meer vergeten dat zij tijdens deze dag Surinaamse Sambal had gegeten als saus. Echte Surinaamse Sambal kan je ongetraind gewoon niet eten. En daar kwam Mariska tijdens deze bruiloft ook achter. Gelukkig was de ceremonie toen al afgelopen.

hindoestaanse trouwfotograaf Ashvinhindoestaanse trouwfotograaf Ashvinhindoestaanse trouwfotograaf Ashvinhindoestaanse trouwfotograaf Ashvin

Hindoestaanse bruiloften zijn uitdagend

 

De Hindoestaanse bruiloft was voor mij als bruiloft fotograaf met Hindoestaanse roots uiteraard geen onbekend terrein. Desondanks blijven dit zeer uitdagende bruiloften en zeker niet geschikt voor beginnende fotografen. Naast vele en lange, maar erg mooie rituelen, zijn de zalen vaak erg donker, zijn er ontzettend veel mensen en heb je vaak ook rekening te houden met een videoteam. Ook zitten er vaak in de tempels (Mandap), veel mensen. Wij hebben daardoor niet altijd een volledige bewegingsvrijheid. Desondanks is het resultaat vrijwel altijd spectaculair. Daar zijn wij professionals voor! Een enorme kleuren explosie gaat vaak gepaard met de mooiste emoties. Ook typeren Hindoestaanse bruiloften vaak echt met chaos! Massa’s mensen, weinig tijdsbesef en heel veel drukte. Dit maakt dat wij helemaal los kunnen gaat met onze camera’s. Er valt voor ons daardoor ontzettend veel ”verhaal” te fotograferen. Neem daarom de tijd om goed naar de foto’s te kijken. Want er gebeurd ontzettend veel!
Deze bruiloft vond plaats in de bekende zaal; Tulp 2 in Zaandam.

Trouwen voor de wet in Het Paleis in Schiedam

Anisha & Vikash zijn na hun Hindoestaanse bruiloft ook volgens de wet getrouwd. Dit gebeurde in de bekende en gigantische zaal ”Het Paleis” in Schiedam. Ook hier zou ik een mooie blog van kunnen maken. Gezien de blogs die ik nog moet schrijven heb ik besloten om alleen de Hindoestaanse bruiloft te bloggen. Desondanks wilde ik de onderstaande foto’s nog wel met jullie delen.

wettelijk trouwen in het Paleis en Schiedamwettelijk trouwen in het Paleis en Schiedamwettelijk trouwen in het Paleis en Schiedamwettelijk trouwen in het Paleis en Schiedamwettelijk trouwen in het Paleis en Schiedamwettelijk trouwen in het Paleis en Schiedamwettelijk trouwen in het Paleis en Schiedam

Bruiloft apparatuur

De bovenstaande foto’s zijn gemaakt met de volgende camera’s en lenzen:
Canon 1Dx Mark II
Canon 5D Mark IV
EF 35mm 1.4L II
EF 16-35 2.8L III
EF 85mm 1.4L
EF 300mm f/4L IS

Op de feest foto’s na, zijn de meeste binnenfoto’s zonder flits gemaakt met veelal de volgende instellingen:
Iso 1600 – 6400
1/160
F/2.8 – F/4

 

Form submitted successfully, thank you.Error submitting form, please try again.